MDRT mentioneaza ca sesizarile DLAF catre DNA se refera strict la activitatea societatii comerciale care a organizat Gala Bute.

"Implicarea Ministerului Dezvoltarii Regionale și Turismului in organizarea galei de box consta doar in achizitionarea unor servicii de publicitate pentru promovarea brandului turistic national al Romaniei in timpul galei si a celorlalte evenimente conexe", mentioneaza MDRT intr-un comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Societatea comerciala care a organizat gala de box, a constatat ca nu toate activitațile stabilite in contract au fost indeplinite si, prin urmare, asa cum prevede contractul, a achitat doar o parte din suma initial stabilita. Astfel, MDRT a decis sa achite doar 1,54 de milioane de euro (fara TVA), in timp ce suma stabilita initial in contract a fost de 1,93 de milioane de euro (fara TVA).

Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF) a sesizat DNA in legatura cu posibile acte de coruptie si alte fapte penale comise in principal de Rudel Obreja in contextul organizarii galei "Campion pentru Romania", eveniment sportiv la care pugilistul Lucian Bute a boxat la Bucuresti.

Valoarea totala a contractului dintre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si Europlus Computers, firma presedintelui Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, care a organizat evenimentul in care a boxat si Lucian Bute, a fost de 1,93 milioane euro fara TVA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.