Nationala de polo a Romaniei s-a calificat la Jocurile Olimpice, dupa ce a invins in sferturile de finala ale turneului preolimpic de la Edmonton, reprezentativa Braziliei.

Scorul pe reprize a fost 4-0, 5-2, 6-1, 4-5, dupa un meci in care tricolorii s-au impus categoric, iar Brazilia a marcat primul gol abia in minutul 12, iar pana la final a facut doar eforturi disperate sa limiteze proportiile scorului. Din tribune, jucatorii romani au fost incurajati de numerosi suporteri conationali stabiliti in Canada, care au scandat pe toata durata partidei. Finalul partidei a insemnat pentru jucatorii romani imbratisarea tricolorului in bazin si scandarea "Romania!".

Marcatorii tricolori au fost Negrean 4 goluri, R. Georgescu 4, C. Radu 3, Chioveanu 2, Iosep 2, Matei 1, Diaconu 1, Goanta 1, Busila 1.

Conform regulamentului, primele patru clasate la turneul preolimpic de la Edmonton obtin calificarea la Jocurile Olimpice, iar in urma victoriei din sferturi cu sud-americanii, tricolorii vor juca semifinalele, dar ating cel mai important obiectiv, calificarea la Olimpiada dupa 16 ani, la editia din 1996 ocupand locul 11, scrie MEDIAFAX.

Competitia va continua la turneul preolimpic din Canada, Romania urmand sa joace in semifinale cu castigatoarea dintre Macedonia si Spania, sambata. Sambata vor avea loc semifinalele (locurile 1-4 si locurile 5-8), iar duminica, meciuri de clasament (locurile 7-8 si 5-6), finala mica si finala mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.