Chiar daca in urma cu patru luni acest lucru era de domeniul fantasticului, data fiind situatia de la lotul feminin de gimnastica, Romania va avea pana la urma reprezentante la Campionatele Mondiale, care se vor disputa in perioada 21-27 noiembrie, la Melbourne.

Cele doua sportive care au trecut, ieri, ultimul test, efectuat in sala "Lia Manoliu", in fata unei comisii formate din arbitri internationali, sunt Catalina Ponor si Florea Leonida. Initial, patru sportive au fost vizate sa faca parte din lotul care ne va reprezenta la Mondiale, dar Alexandra Eremia si Monica Rosu au picat testul. "in luarea deciziei s-au judecat toate aspectele, de la exercitiile fetelor, pana la tactica de concurs, valoarea lor competitionala si numarul de intrare in probe", a explicat secretarul general al FRG, Adrian Stoica. in timp ce Catalina Ponor va evolua la barna si sol, Floarea Leonida va concura la individual-compus si la patru aparate: sol, paralele, sarituri si barna.

"Eremia ar fi intrat prima in concurs, la barna. Are o coborare noua si n-a reusit s-o stapaneasca. Nu pentru ca nu i-ar fi iesit intr-un final, ci pentru ca nu mai avea timpul fizic necesar s-o repete. Apoi, Monica Rosu n-a slabit cat trebuia si era periculos s-o aruncam intr-un concurs de asemenea anvergura, fiind medaliata olimpica", a explicat, la randul sau, directorul tehnic al FRG, Anca Grigoras.

Aceasta a mai precizat ca Rosu avea cu doua kilograme si jumatate peste greutatea optima, care, in cazul ei, este de 51 kg "si nu mai avea cand sa dea jos surplusul". in ceea ce priveste sansele la medalii, Grigoras, care este si arbitra internationala, a spus ca sansele cele mai mari de a le obtine ii apartin Catalinei Ponor, "care ar putea urca pe podium la barna si, poate, chiar la sol.

De asemenea, speram intr-o surpriza placuta si din partea Floarei Leonida", a mai spus Anca Grigoras. in ceea ce priveste lotul masculin de gimnastica, acesta este format din Marian Dragulescu, Marius Urzica, Ioan Suciu, Razvan selariu si Alin Jivan. Delegatia Romaniei va pleca in cursul zilei de luni spre Australia.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.