Romania va juca ultimul sau meci din acest sezon impotriva unei selectionate africane cotate mai slab, dar totusi calificata la mondialele din Germania. Nevoiti sa renunte la Turneul din Iran la solicitarea Ministerului Roman de Externe - turneu care, de altfel, a fost in cele din urma anulat - "tricolorii" au nimerit in mijlocul unei tari in care situatia interna este la fel de tensionata.

Desi numarul incendiilor din Franta a inceput sa scada, conflictul nu este inca stins. Germanii au decis sa nu amane totusi amicalul care urmeaza sa-l dispute maine cu tara gazda, dar au declarat ca vor veni insotiti de garzi de corp. Romanii in schimb au mers joi cu autocarul mai bine de cinci ore de la Paris la Le Mans, pentru ca apoi sa se cazeze la un hotel lipit de gara orasului. Meciul de azi este ultimul din acest an pentru selectionata romana, urmatoarea data libera in agenda internationala fiind 1 martie.

S-a discutat despre posibilitatea ca "tricolorii" sa dispute miercuri un alt amical, cu selectionata Nigeriei, si presedintele federatiei din acesta tara sustine ca amicalul nu a fost anulat din cauza lor. "FRF au sunat sa ne spuna ca nu pot sustine doua partide amicale intr-o saptamana, avand in vedere si programul lor intern incarcat", a spus presedintele Ibrahim Galadima, contrazicand total informatia facuta publica de FRF. Si astfel, desi Piturca regreta acest lucru, romanii vor juca un singur meci in acesta perioada. Este pentru prima oara in istorie cand Romania intalneste C?te d'Ivoire. Si pentru unii dintre jucatorii romani este pentru prima data cand ajung la nationala.

Victor Piturca a convocat pentru meciul de la Le Mans nu mai putin de sapte jucatori din Divizia A, care debuteaza la nationala mare. Rapidistul Danut Coman, stelistii Dorin Goian, Mihai Nesu, Gabriel Bostina, Banel Nicolita si vedeta CFR-ului, Cosmin Tilinca au fost inclusi in lot de Piturca, poate si in ideea intineririi echipei reprezentative.

Despre adversarii Romaniei, jurnalistii ivoriani scriu ca seamana cu Real Madrid in ceea ce priveste numarul de talente din echipa. In articolul intitulat "'Elefantii' in cautarea coeziunii", cotidianul "Le Nouveau Reveil" noteaza ca echipa Coastei de Fildes are individualitati puternice, pe care orice tehnician din lume si le-ar dori. "Drogba, Dindane, Toure, Kalou, sunt doar cateva nume care evolueaza la unele dintre cele mai mari echipe ale Europei", sustine ziarul din Cote D'Ivoire. "Aceasta constelatie de talente, care aduce un pic cu Real Madrid, ar trebuie sa faca din nationala 'elefantilor' un adversar de temut pentru oricine, insa recentele preliminarii au aratat ca grupul nu este sudat", a mai scris "Le Nouveau Reveil".

Automatismele nu sunt inca vizibile in jocul africanilor. Insa, "meciurile amicale cu Romania si Italia sunt un prilej pentru antrenorul Henri Michel de a rezolva aceste lucruri, de a imbina calitatile individuale intr-un grup sudat", calificarea fiind obtinuta tocmai in urma exploatarii la maxim a acestor calitati.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.