Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca la finala Ligii Europa, programata la data de 9 mai pe Arena Nationala, sunt asteptati 40.000 de turisti.

"Sunt asteptati 40.000 de turisti pentru aceasta finala", a spus Oprescu.

Intrebat daca presedintele Traian Basescu va fi invitat la aceasta partida, Oprescu a raspuns: "E ca si facut acest lucru. In vederea gazduirii finalei, nu trebuie facute investitii majore pentru ca stadionul este omologat UEFA si corespunde cerintelor legate de un astfel eveniment. Se vor face doar extinderea de locatii pentru echipele media, pentru ca finala va avea tripla productie de televiziune", a completat Oprescu.

Edilul Capitalei a precizat ca o revizie la acoperisul retractabil va fi facuta, insa a dat asigurari ca mecanismul este functional. "Se va face o revizie la motoarele si la intreg sistemul de ghidaj al acoperisului retractabil, care, tin sa fac precizearea, functioneaza. Poate fi inchis si deschis, dar noi am decis ca pe perioada de iarna grea sa nu riscam o tractare a acoperisului care ar fi putut avea consecinte nefaste cum s-a intamplat cu noul stadion de la Varsovia", a subliniat Oprescu.

La randul sau, directorul de investitii din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca, sustine ca lucrarile la parcarea exterioara nu vor fi gata in totalitate, la finala urmand sa fie disponibile doar doua nivele. "Parcarea exterioara a Arenei va fi functionala la disputarea finalei la doua etaje, restul va fi finalizata spre sfarsitul lunii mai", a explicat Hreapca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.