Ponta a adresat o scrisoare Codrutei Kovesi si Alinei Ghica pentru a-si arata nemultumirea in cazul sentintei primita de agresorul lui Hardy.

Liderul PSD Victor Ponta le scrie procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, si presedintelui CSM, Alina Ghica, pentru a-si exprima nemultumirea fata de sentinta pronuntata in cazul uciderii baschetbalistului american Chauncey Hardy.

El sustine ca foarte multi dintre cei care au aflat despre acest caz, dintre cei care au incercat sa obtina mai multe informatii despre situatia tragica din Giurgiu au fost, la randul lor, intrigati de solutiile la care s-a ajuns.

"Condamnarea la doar 5 ani de inchisoare pentru uciderea cu violenta, intr-un spatiu public, intr-un caz mediatizat si in care dubiile nu exista - ridica semne de intrebare cu privire la modul in care procurorii si magistratii implicati si-au facut datoria. Romanii vad cum justitia da verdicte total disproportionate, in care un criminal este condamnat la doar 5 ani de inchisoare, in timp ce in alte cazuri cu pericol social mult mai redus pedepsele sunt mai mari", adauga liderul PSD, potrivit MEDIAFAX.

Victor Ponta arata ca siguranta cetateanului in Romania trebuie sa fie o prioritate pentru justitia romaneasca, iar acest lucru trebuie sa se reflecte si intr-un comportament mai consistent si coerent in cazurile de ucidere si violente grave, pentru care dovezile si circumstantele sunt indubitabile, din punct de vedere juridic dar si al opiniei publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.