Cotidianul catalan "Sport" a anuntat ieri ca jucatorul brazilian al echipei FC Barcelona, Ronaldinho, este castigatorul din acest an al Balonului de Aur, anuntul oficial in acest sens urmand sa fie facut de revista "France Football" peste 15 zile. Pentru Ronaldinho acesta ar fi al doilea trofeu important al carierei, dupa ce in 2004 a primit trofeul de cel mai bun jucator al anului, decernat de FIFA.

La gala de peste doua saptamani au fost invitati 35 de jucatori care au castigat Balonul de Aur de-a lungul celor 50 de ani de cand acest trofeu este decernat de "France Football", iar unul dintre acestia ii va oferi premiul lui Ronaldinho. Potrivit surselor, cel care ii va inmana trofeul brazilianului ar putea fi Johan Cruyff (pentru trecutul sau la FC Barcelona) sau Michel Platini, fotbalistul francez care a primit de trei ori acest trofeu in perioada 1983-1985. Pentru acest trofeu Ronaldinho a trebuit sa se lupte cu Frank Lampard (Chelsea) si Steven Gerrad (Liverpool).

"Fara a lua din meritele mijlocasilor de la Liverpool si Chelsea, totusi brazilianul este cel care personifica magia si bucuria si este capabil sa decida singur o partida", a comentat "Sport". Dupa cum se stie, anul trecut Balonul de Aur i-a fost decernat fotbalistului ucrainean Andrei Sevcenko.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.