Patinatorul rus Evgheni Plusenko a castigat, sambata, pentru a saptea oara titlul de campion european la patinaj artistic, la Sheffield, competitie la care romanul Zoltan Kelemen s-a clasat pe locul 14 la programul liber.

Plusenko a obtinut un punctaj total de 261,23, medalia de argint fiind castigata de sportivul rus Artur Gacinski (246,27 puncte) si pe locul trei clasandu-se francezul Florent Amodio (234,18).

"Dupa aceaste campionate ii voi consulta pe doctorii mei si ma voi opera la genunchiul stang (menisc) la Munchen. Nu voi putea participa la Campionatele Mondiale", a spus Plusenko, conform MEDIAFAX.

Zoltan Kelemen a obtinut 117,90 puncte la programul liber, dupa ce in programul scurt fusese notat cu 60,12 puncte.

Evgeni Plusenko, in varsta de 29 de ani, a revenit in competitii in acest sezon, dupa doi ani de absenta. El a evoluat in acordurile coloanei sonore a filmului Moulin Rouge.

Rusul a devenit al treilea patinator din istorie ce detine cel putin sapte titluri continentale. Suedezul Ulrich Salchow a obtinut noua titluri (1898 - 1913), iar austriacul Karl Schaefer opt (1929-1936).

Gacinski a obtinut la Sheffield prima sa medalie europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.