Contextul la zi al fotbalului romanesc ar fi acela ca, taras-grapis, campionatul se apropie de finalul turului. Mai sunt trei etape si rezultatele de pana acum configureaza un clasament cu care ne-am obisnuit de mult prea multa vreme. Din context ar mai face parte si prestatia, pana acum onorabila, a echipelor romanesti in grupele Cupei UEFA. In fine, decorul se completeaza cu surprinzatoarea schimbare de antrenor la Poli Timisoara, Hagi luand locul lui Olaroiu, si cu meciul amical pe care "tricolorii" lui Piturca urmeaza a-l sustine cu C?te d’Ivoire.

Toate bune si frumoase, numai ca fotbalul propriu-zis este violent inlocuit de apriga batalie pentru fotoliul de presedinte al FRF. In timp ce campania electorala a lui Gica Popescu, cel mai serios contracandidat al lui Mircea Sandu (foto), este un fenomen in derulare, masina de represalii a actualului presedinte al FRF s-a turat la maximum. Ultimul si cel mai virulent episod de pana acum s-a consumat la finele saptamanii trecute, cand Nasul a organizat "decapitarea" lui Ion Craciunescu. Relatata de martori oculari cu lux de amanunte, incredibila sedinta a Comitetului Executiv al FRF ar fi putut avea parte si de un meci de box, Mircea Sandu sarind efectiv la gatul fostului presedinte al CCA care a scapat de bataie doar datorita interventiei lui Dumitru Dragomir, care s-a asezat intre cei doi. Fostul sef al arbitrilor a declarat ca azi ii va intenta proces penal lui Mircea Sandu pentru injurii si amenintari.

Ceea ce surprinde peste masura este comunicatul FRF potrivit caruia sedinta de vineri a Comitetului Executiv s-ar fi desfasurat normal, fara incidente, fara injuraturi, toate acestea fiind, conform comunicatului, aberante inventii ale presei. Comunicatul cu pricina si-a gasit un neasteptat sustinator in persoana lui Ionut Lupescu: "In ceea ce priveste injuraturile si tot ceea ce s-a vehiculat prin presa, cred ca este vorba de mult teatru". Aflat in Elvetia, fostul mare fotbalist spera sa-l intalneasca si pe Blatter si sa-i "povesteasca" acestuia tot ceea ce se intampla in fotbalul romanesc.

Tototdata, Lupescu a declarat ca se va intalni si cu Gica Popescu in vederea stabilirii unei aliante electorale. Pana una alta, Nasul i-a convocat azi, la Campina, unde detine un hotel, pe reprezentantii divizionarelor B si C. De remarcat ar fi amanuntul ca Gica Popescu isi plateste din buzunarul sau campania electorala, in timp ce Nasul, care a declarat ca nu va faca nici o deplasare prin tara, se contrazice din nou si, iata, cheama tara la el, scutindu-se de cheltuieli.

Amanuntul vorbeste de la sine despre "inteligenta manageriala" a celui pe care Ioan Becali l-a acuzat ca sub conducerea sa, FRF a devenit o structura mafiota. Dupa ce se va asigura de sprijinul divizionarelor B si C, Mircea Sandu se va intalni miercuri cu presa. Urmeaza, probabil, o intalnire cu presedintii AJF-urilor, care presedinti au primit sarcina sa-l obstructioneze din toate puterile pe Gica Popescu in periplul acestuia prin tara. In fine, ultima intalnire a Nasului cu cei ce vor vota in adunarea generala a FRF se va desfasura in seara de 20 noiembrie, la Centrul de la Mogosoaia, cand se vor pune la cale, cu o zi inainte de mult asteptatele alegeri, ultimele amanunte.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.