Sportivii romani medaliati la Campionatele Europene vor fi recompensati de catre ANST cu sume cuprinse intre 500 si 1.400 de lei.

Desi Romania a investit aproape 400.000 de euro in organizarea Campionatului European din 2011, statul roman injoseste gimnastii lotului national de aerobic, rasplatindu-le performantele cu sume de-a dreptul penibile:

- 1.400 lei pentru medaliile de aur;

- 800 lei pentru argint;

- 500 lei pentru bronz.

Banii oferiti medialiatilor din sporturile neolimpice reprezinta doar jumatate din totalul alocat Jocurilor Olimpice iar datorita unor premii acordate campionilor europeni si mondiali din artele martiale, care depasesc cu mult bugetul federatiilor olimpice, Asociatia Nationala pentru Sport si Tineret a micsorat recompensele cu 10%.

"Sunt niste premii jenante, chiar jignitoare. Oricat de neolimpic este acest sport, sumele stabilite de catre functionarii din Autoritate sunt umilitoare si probabil ca nu le vom accepta", a declarat Marcela Fumea, coordonatoarea loturilor nationale ale Romaniei, cea care a pus bazele gimnasticii aerobice acum zece ani, potrivit Gsp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.