Tihamer Becze (24 de ani), considerat cel mai bun jucator al nationalei Romaniei de hochei in 2011, vorbeste despre scandalul imnului.

"Vinerea trecuta, Tinutul Secuiesc a invins Ungaria cu 4-1. Aceasta este formularea corecta, fiindca romanii nu au, practic, nici o legatura cu nationala de hochei, dar nici cu sportul acesta, in general", a declarat Becze, citat de Gazeta Sporturilor.

Jucatorul a tinut sa precizeze ca de obicei imnurile in cazul meciurilor de hochei se canta la final. Cu ocazia meciului de vineri, s-au cantat la inceput. El a mai spus ca spectatorii nu au huiduit, nu au scandat trivialitati, ci s-au purtat decent in timpul imnului Romaniei. Apoi a urmat cel al Ungariei, iar la final a fost cantat Imnul Secuiesc, dupa obiceiurile din zona Miercurea Ciuc-Gheorgheni.

"Normal ca de la Bucuresti, cazul pare foarte grav, insa nu e vina noastra, noi avem constiinta curata. Eu stiu ca romanii nu ne inteleg si au impresia ca vrem sa ii provocam. Ca sa inteleaga cineva situatia cu adevarat, ar trebui sa traiasca in Ardeal", a concluzionat tanarul sportiv.

Vineri, la partida Romania - Ungaria din cadrul turneului "Euro Ice-hockey Challenge", desfasurata pe patinoarul Vakar Lajos din Miercurea- Ciuc, jucatorii nationalei Romaniei, majoritatea de etnie maghiara, au tacut la intonarea imnului de stat, dar au cantat imnul Ungariei inainte de inceperea meciului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.