Prima intrecere cu miza a anului, in luna februarie: meciul Steaua - Valencia din Cupa UEFA * Meciurile de calificare la CM de fotbal din Germania, intalnirea de Cupa Davis cu Belarus, Campionatele Europene de Gimnastica de la Debrecen si Campionatele Mondiale de la Melbourne - principalele competitii pentru sportivii romani

In plan sportiv, anul 2005 va incepe in forta pentru romani. In perioada 17-30 ianuarie se va desfasura Australian Open de unde nu vor lipsi Andrei Pavel sau Victor Hanescu. Fotbalul va reveni repede pe micul ecran pentru ca pe 16 februarie Steaua se va deplasa in Spania pentru a infrunta Valencia in 16-imile Cupei UEFA. La numai o saptamana distanta, spaniolii vor veni in infernul din Ghencea pentru partida-retur. In afara stelistilor, mai sunt si alti fotbalisti romani care se vor lupta pentru gloria europeana. Parma, cu Zicu in lot, va juca cu Stuttgart, Ajax va infrunta Auxerre, Sahtior-ul lui Mircea Lucescu se va duela cu Schalke 04, in timp ce Dinamo Kiev va infrunta pe Villarreal. In perioada 22-23 februarie va debuta si Liga Campionilor cu meciuri puternice, care vor incanta toti microbistii. Real Madrid - Juventus; Liverpool - Leverkusen; PSV - Monaco; Bayern Munchen - Arsenal; Porto - Inter Milan; Barcelona - Chelsea, Werder Bremen - Lyon; Manchester United - AC Milan sunt partidele care vor pune pe jar intregul continent.

Luna martie programeaza un alt eveniment sportiv care ii va avea pe romani in prim-plan. 4-6 martie este perioada in care va avea loc intalnirea din Cupa Davis dintre Romania si Belarus. De asemenea, tot acum, pe 5 martie va debuta si returul Diviziei A la fotbal. Pe data de 9 martie se vor disputa semifinalele Cupei Romaniei, FC National urmand sa joace impotriva "cainilor rosii" antrenati de Ioan Andone, in timp ce Farul si Universitatea Craiova se lupta pentru al doilea loc in finala. La sfarsitul aceleiasi luni, nationala lui Victor Piturca va da piept cu Olanda, intr-un meci care poate fi decisiv pentru Romania in tentativa acesteia de a ajunge la CM din Germania. Imediat dupa lupta cu "portocala mecanica", tricolorii se vor deplasa in Macedonia, unde vor trebui sa invinga o selectionata ce a pus mari probleme la Bucuresti.

Tot in luna martie, chiar in primele zile, va debuta o noua editie a Formulei 1, prima cursa fiind programata in Australia. Luna mai este importanta doar pentru iubitorii curselor de mare viteza, in aceasta luna fiind programate MP al Bahrainului si al statului San Marino. Luna mai va mai programa finala Ligii Campionilor la Istanbul, iar, in ceea ce-i priveste pe romani, acestia se vor deplasa in Franta pentru a participa la Roland Garros. Tot in luna mai este programata si finala Cupei Romaniei, iar in perioada 12-15 mai vor avea loc Campionatele Europene de Gimnastica de la Debrecen. La inceputul lunii iunie Nationala Romaniei va juca returul cu Olanda, iar pe 8 iunie Piturca va primi la Bucuresti nationala Armeniei. Pe 15 iunie se va disputa ultimul meci din Divizia A si tot atunci se vor cunoaste echipele calificate in cupele europene.

In luna iulie se va anunta orasul ce va organiza JO din 2012, iar in august Romania va disputa partida cu Andorra. Catre sfarsitul lunii, jucatorii de tenis romani isi vor indrepta pasii catre US Open, pentru ca pe 3 septembrie trupa lui Piturca sa dea piept cu Milan Baros & Co. la Bucuresti. In perioada 12-18 septembrie va avea loc, la Bucuresti, turneul de tenis Romanian Open, iar pe data de 8 octombrie Romania va juca ultimul meci pentru calificarea la CM din Germania impotriva Finlandei, la Bucuresti. In perioada 21-27 noiembrie fetele antrenate de Octavian Belu vor pleca in Australia pentru a participa la Campionatele Mondiale de Gimnastica. Anul se incheie cu un eveniment de zile mari, si anume finala Cupei Davis, ce se va desfasura in perioada 28 noiembrie - 4 decembrie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.