Vicepresedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, si Marius Stan, presedintele Otelul Galati, au parasit sediul DNA dupa o ora, respectiv o ora si jumatate de audieri.

Cei doi au fost audiati in dosarul excluderii Universitatii Craiova.

"Am dat o declaratie si va garantez ca nu ma veti mai vedea pe aici. Din spirit de solidaritate sportiva. M-as fi felicitat daca s-ar fi abtinut mai multi, iar Craiova nu era exclusa. E totusi o masura dura", a spus Stan la iesirea din sediul DNA cand a fost intrebat de ce s-a abtinut sa voteze in cadrul Comitetului Executiv al FRF excluderea clubului Universitatea Craiova.

Valentin Alexandru nu a facut declaratii la iesirea din DNA.

Cei doi erau insotiti de avocatii lor. Membrii Comitetului Executiv al FRF care au participat la sedinta din 20 iulie, in care s-a decis excluderea Universitatii Craiova, au fost pusi sub invinuire de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu si sustragere de bunuri de sub sechestru.

Dupa ce in urma cu o saptamana si jumatate au luat cunostinta de materialul urmaririi penale, cei 12 membri ai Comitetului Executiv care au participat la sedinta respectiva au fost convocati la sediul DNA pentru audieri, potrivit MEDIAFAX.

In urma cu o saptamana, au fost prezenti la DNA trei membri ai forului federal, Octavian Goga, Cornel Sfaizer si Stefan Stana, martea trecuta alti trei, Marian Rusen, Vasile Avram si Sorin Terbea, iar miercuri Cristian Bobar, reprezentant al cluburilor din Liga a III-a in Comitetul Executiv al FRF.

In dosarul excluderii Universitatii Craiova, DNA a pus sub invinuire Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal. Mai sunt invinuiti presedintii acestor foruri, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, si alti zece membri ai Comitetului Executiv al FRF.

Acestia sunt invinuiti de abuz in serviciu si de sustragere de bunuri de sub sechestru si risca o pedeapsa cuprinsa intre sase luni si 15 ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.