Steaua n-a marcat niciodata impotriva italienilor in cupele europene, dar jucatorii promit ca diseara vor face acest lucru in poarta Sampdoriei

Palmaresul ros-albastrilor in confruntarile cu echipele italiene este dezastruos. Nici un gol marcat in cele 8 meciuri disputate in istoria clubului in fata peninsularilor, zero victorii, doar doua egaluri, ambele obtinute in Ghencea, si 6 infringeri!

"Stu aceste lucruri, dar sa speram ca vom sparge noi gheata acum", a declarat ieri Oleg Protasov inaintea plecarii in Italia. "Orice lucru are un inceput o data si o data, asa ca de ce sa nu fie chiar acum si sa marcam si noi un gol in poarta italienilor?", a fost de parere si Sorin Ghionea, in vreme ce Nicolae Dica a spus ca "putem sa nu marcam nici acum, dar sa se termine 0-0. Pentru noi, ar fi un lucru pozitv. Oricum, eu sper sa spargem gheata si sa le dam gol italienilor".

"Ne vom razbuna acum pe Sampdoria pentru toate echipele italiene carora Steaua nu a reusit sa le dea gol"
Marius Lacatus

"Daca vom reusi sa marcam, atunci putem spune ca ne-am invins demonii"
Mihai Stoica, manager general Steaua

Zero barat in fata italienilor

0-11 este golaverajul Stelei in cele 8 meciuri jucate impotriva echipelor din Italia. Cel mai usturator esec a fost suferit in urma cu 16 ani, cind Milan a batut Steaua cu 4-0 in finala Cupei Campionilor.

1984-1985 Cupa Cupelor (turul 1) AS Roma - Steaua 1-0 si 0-0
1988-1989 Cupa Campionilor (finala) AC Milan - Steaua 4-0
1991-1992 Cupa UEFA (turul 3) Steaua - Genoa 0-1 si 0-1
1995-1996 Liga Campionilor (grupe) Juventus - Steaua 3-0 si 0-0
2004-2005 Cupa UEFA (grupe) Parma - Steaua 1-0

50 de partde
in Cupa UEFA va bifa Steaua in aceasta seara. Palmaresul campioanei Romaniei este unul pozitv: 19 victorii, 13 remize si 17 infringeri, golaveraj 68-62

6 victorii
din 24 de meciuri a obtinut Steaua in deplasare in Cupa UEFA. Stelisti au pierdut 12 partde si au terminat de 6 ori la egalitate, golaveraj 30-41

Oleg promite fotbal adevarat

Antrenorul ucrainean se teme de Sampdoria, dar e convins ca va obtine un rezultat bun

- Domnule Protasov, cum se simte echipa dupa esecul cu Gloria Bistrita?
- Cert e ca nu ne trebuia un asemenea soc inaintea partdei din Cupa UEFA, dar s-a intmplat si nu mai putem schimba nimic. Acum sintem pregatti, moral, fizic si tactc, pentru meciul cu Sampdoria.

- Ce spera Steaua de la aceasta intlnire?
- Stu un singur lucru, ca mergem sa jucam fotbal. Cu siguranta, vom avea o seara grea pentru ca intalnim una dintre cele mai bune echipe din Italia. Apoi, nu am decit un singur jucator indisponibil, dar tocmai Radoi va lipsi si va fi o pierdere foarte mare.

- Ce sanse are Steaua?
- Iarasi ma luati cu sanse? Nu stiti ca mie nu-mi plac cifrele, numerele? Aceste lucruri nu conteaza in fotbal. Eu am convingerea ca vom reusi sa scoatem ce ne-am propus din acest meci, adica sa nu pierdem.

"Presiune pe benzi"

Antrenorul secund al Stelei, Stefan Stoica, a vorbit ieri despre adversarii Stelei din aceasta seara. "Joaca repede, pun presiune pe benzile laterale, vin tot tmpul cu centrari in careu si au o stinta a jocului de atac formidabila, pentru ca aproape toate fazele ii gasesc cu fata la poarta, acest lucru fiind apanajul marilor fotbalist", a declarat Stoica, dupa care a dezvaluit si punctul slab al Sampdoriei: "Curios pentru o echipa italiana, dar in aparare, mai ales pe centru, sint slabi si pot fi destabilizati acolo".

SOSIRE
"Laca, rupe-le picioarele!"

Suporterii echipei Genoa i-au rugat pe stelist sa-i bata mar pe cei de la Sampdoria, dusmanul lor traditional

Dupa un zbor linistt de doua ore si un sfert, marcat de voia-buna a tuturor membrilor delegatiei, stelisti au aterizat pe aeroportul "Cristofor Columb" si imediat au fost "imbratisati" de razele calde ale soarelui de aici. "Incredibil, ce cald e aici!", s-au mirat ros-albastrii cind au vazut ca Genova sint plus 20 de grade Celsius.

La aeroport, dar si la hotelul President, de 4 stele, unde s-au cazat, elevii lui Protasov au fost luati in primire de citiva fani ai formatiei Genoa. "Laca, Laca, fa-mi o bucurie si rupe-le picioarele celor de la Samp!", striga un suporter al rivalei de moarte a Doriei, Genoa 1893, facind si semne vizibile prin care Marius sa priceapa mesajul razboinic. "Imi pare rau, acum nu mai sint jucator, sint presedinte", a venit replica lui Lacatus, care a vorbit fluent in italiana si cu angajatii stabilimentului.

Supersttiosii

La meciul cu Lens, atat Sorin Paraschiv, cit si doctorul Radu Paligora au pariat pe victoria Stelei cu 4-0, exact scorul inregistrat pe teren in primul meci din grupele UEFA. Intrebati ce pronostc dau pentru partda de diseara, cei doi au refuzat sa dezvaluie ce au jucat la casele de pariuri. "Nu va pot spune acum, pentru ca sint supersttios", a declarat Para.

Trei romani la hotel

Pe linga ziarist, la hotelul President au fost aseara prezenti si trei romani, aflati in concediu la Genova. Cei trei i-au filmat in permanenta pe stelist, de la care ar fi dorit si autografe. Cum ros-albastrii au fost foarte obositi si grabiti sa urce in camere, iar romanii destul de emotvi, autografele au
fost lasate balta.

"Cine e asta, actor?!"

Cind Marius Lacatus a ajuns la hotelul delegatiei ros-albastre, el a fost luat in primire de fotografi, spre surprinderea citorva turisti cazati in acelasi stabiliment. "Cine e asta, actor?! De ce i se fac at ea poze?!", a intrebat mirata o englezoaica la vreo 70 de ani. "E presedintele Stelei Bucurest", i s-a raspuns. A spus "Oh, yes, yes!", dar n-a parut sa inteleaga exact despre ce e vorba.

CELALALT MECI AL GRUPEI / Lens - Halmstad (ora 21:30)
"Steaua va termina pe primul loc"

Inaintea meciului de azi, Francis Gillot, antrenorul lui Lens, a declarat: "Steaua, care ne-a batut cu 4-0, a luat deja o optiune pentru calificare. Probabil ca va termina grupa pe primul loc, iar noua nu ne ramine decat sa cistgam ambele jocuri de acasa". La prima partda de pe "Stade Bollaert", cu Halmstad, Gillot nu-l va utliza pe Dindane, suspendat. Oaspetii au venit in Franta fara Magnus Andersson, accidentat, in tmp ce capitanul Tommy Jonsson este incert, acuzind dureri la genunchi.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.