Vasile Avram a declarat ca el nu poate prezenta pericol concret social pentru ordinea publica, intrucat una dintre trasaturile sale ca sef al CCA a fost aceea de a "lupta cu coruptia" si de a sfatui arbitrii sa nu cada prada tentatiilor si sa returneze banii mituitorilor.

Curtea de Apel Bucuresti a luat, joi, in discutie contestatiile fostului sef al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, si a omului de afaceri Sorin Terbea impotriva deciziei Tribunalul Bucuresti de arestare preventiva a lor in dosarul in care sunt acuzati de luare si, respectiv, dare de mita.

Completul de trei judecatori l-a audiat, joi, mai bine de o ora pe fostul sef al arbitrilor.

Avram s-a declarat nevinovat, aratand ca nu a cerut niciodata nimanui foloase sau bani in vederea desemnarii discretionare a unor brigazi de arbitri, cu atat mai mult de la omul de afaceri coinculpat alaturi de el in acest dosar, Sorin Terbea.

Intr-o scurta carcaterizare despre sine, Avram le-a aratat judecatorilor ca nu poate reprezenta un pericol public si social real, asa cum sustin procurorii anticoruptie, din cauza ca el a fost unul dintre cei ce s-a straduit si a facut demersuri pentru eradicarea coruptiei din acest segment din sport, respectiv arbitrajul.

Avram a explicat completului de trei judecatori ai Curtii ca in perioada cat a fost presedintele CCA facea frecvent adunari cu arbitrii si ii sfatuia cum sa se fereasca de faptele de coruptie sau cum sa nu cada prada tentatiilor banesti. Unul dintre indemnurile pe care le oferea acestora, a aratat Avram, era acela ca cei care au cazut deja in capcana coruptiei sa returneze mituitorilor banii "cat nu este prea tarziu"

"Eu sunt pentru prima oara la instanta si nu am mai avut niciodata probeleme cu legea. Nu am primit sau acceptat vreodata ceva de la Sorin Terbea. Nu am primit, acceptat, cerut sau oferit nimanui ceva pentru activitatea mea. Nu vad de unde caracterul de pericol public si social.

Cum pot eu sa prezint caracter public si social cand eu de exemplu am actionat intotdeauna pentru prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie. Le spuneam mereu arbitrilor cand ne adunam sa se fereasca de persoane rau intentionate sau care le spun ca ma cunosc pe mine. Le spuneam si, daca au luat, sa se duca sa dea banii inapoi cat nu este prea tarziu. Cum sa spuna DNA ca eu prezint pericol?!", a aratat Avram.

Citeste si:
Oana Roman primește amenințări dure din partea internauților....
Oana Roman primește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.