Jucatoarea australiana de tenis Samantha Stosur, cap de serie numarul 9, a castigat in premiera un turneu de Grand Slam, impunand-se, duminica, in fata americancei Serena Williams, a 28-a favorita, in finala turneului US Open, informeaza AFP.

Stosur a castigat finala cu scorul de 6-2, 6-3.

Australianca in varsta de 27 de ani a fost finalista la Roland-Garros, anul trecut. Ea este prima jucatoare din Australia care se impune intr-un turneu de Grand Slam, dupa Evonne Goolagong (Wimbledon, 1980).

La editia din acest an a US Open, Samantha Stosur a disputat, in optimi, impotriva Mariei Kirilenko, cel mai lung tie break din istoria turneelor de Grand Slam la simplu feminin (17/15 pentru Kirilenko). Stosur a mai jucat, in turul trei, cu Nadia Petrova, cel mai lung meci de simplu feminin din istoria US Open de la introducerea tie break-ului in 1970 (3 ore si 16 minute).

Serena Williams era considerata favorita finalei, desi a fost doar cap de serie numarul 28. Williams a ajuns in finala fara sa piarda niciun set, scrie MEDIAFAX.

Meciul a fost marcat de un incident intre americanca si arbitrul Eva Asderaki. In primul game al setului al doilea, la o minge de break in favoarea lui Stosur, Williams a strigat: "Come on" chiar inainte ca australianca loveasca mingea. Arbitrul a aplicat regulamentul si i-a acordat punctul lui Stosur. La primul punct al game-ului urmator, castigat de Serena Williams, jucatoarea americana s-a intors catre arbitru si i-a spus: "Nu sunteti dumneavoastra cea care m-ati .... ultima data?". Williams a primit un avertisment pentru limbaj necorespunzator, dar americanca nu s-a linistit si a continuat sa i se adreseze arbitrului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.