Federatia Romana de Box a fost exclusa din Asociatia Internationala de Box Amator, pugilistii romani riscand participarea la competitiile internationale.

"In urma scrisorii primite din partea Federatiei Internationale de Box Amator (AIBA), Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) anunta ca Federatia Romana de Box (FRB) a fost exclusa in calitate de membru AIBA, incepand cu data de azi, 06 septembrie 2011.

Acest lucru se datoreaza, conform scrisorii, faptului ca Federatia Romana de Box nu a tinut cont de decizia Comitetului Executiv al AIBA, care a impus alegeri pentru presedintia FRB inainte de 31 august a.c., sub directa supraveghere a unui observator AIBA. Astfel, Federatia Romana de Box a pierdut toate drepturile de membru AIBA, incepand cu 06.09.2011, iar aceasta decizie va fi ratificata la Congresul Extraordinar AIBA 2011, care se va desfasura pe 24 septembrie.

Dat fiind ca sportivii romani nu vor mai putea reprezenta Romania in nicio competitie internationala, COSR anunta ca opreste orice finantare pentru orice proiect al Federatiei Romane de Box", citeaza MEDIAFAX din comunicatul oficial al FRB.

Presedintele FR Box, Rudel Obreja, se afla de mai mult timp in conflict cu conducerea AIBA, care ii cere demisia din functia de presedinte al FR Box. AIBA a notificat, la 9 august, FR Box ca va fi dezafiliata daca Obreja nu renunta la functia sa pana la 31 august.

Rudel Obreja: Voi ataca decizia AIBA la TAS

"Momentan nu am primit nimic de la AIBA privind dezafilierea federatiei, dar in cazul in care aceasta informatie se confirma, o sa atacam decizia la TAS si o sa cerem amanarea suspendarii pana la solutionarea cazului. Timp in care vom cere si permisiunea ca sportivii romani sa participe sub steagul olimpic.

Este ultima arma de a ma determina sa plec. Ei lovesc in sportivi. Ei sunt cei care ii sacrifica si nu eu", a declarat Obreja.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.