Jose Sulaiman a criticat dur AIBA, acuzand-o de intentii dictatoriale si arbitrare, si a anuntat ca sustine totatl Federatia Romana de Box si pe Rudel Obreja.

"Federatia Romana de Box si presedintele sau Rudel Obreja sunt de mult timp membri ai Consiliului Mondial al Boxului (WBC) si ai Uniunii Europene de Box (EBU) si s-au implicat in activitatile privind boxul profesionist. WBC si EBU au aflat ca AIBA, asociatia de box amator, a amenintat autoritatile sportive romane pentru a solicita noi alegeri la federatia romana si inlaturarea presedintelui forului, Rudel Obreja, ca si cum AIBA ar fi singura organizatie de box din lume, ca si cum AIBA ar avea libertatea de a se amesteca si de a dicta impotriva autonomiei si libertatii tarilor din lume, impotriva alegerii propriilor lor conducatori si stabilirii propriilor lor legi si constitutii", se arata in comunicatul semnat de Sulaiman, potrivit MEDIAFAX.

In comunicat se mai mentioneaza ca WBC protesteaza ferm si va lupta impotriva celor care vor sa impuna reguli dictatoriale, cum este AIBA.

"WBC si EBU isi manifesta sustinerea absoluta pentru autoritatile din boxul si din sportul romanesc si isi ofera usile deschise Federatiei Romane de Box si presedintelui acesteia, Rudel Obreja, pentru lupta, munca si libertate de actiune. AIBA arata lumii sportului intentia sa dictatoriala, monopolistica si arbitrara de a conduce lumea boxului nu numai in domeniul sau, la amatori, ci si in lumea profesionista, ceea ce determina WBC sa protesteze ferm. WBC va lupta impotriva tuturor celor care se intorc in timp pentru a impune reguli dictatoriale, ceea ce este impotriva boxului, a tuturor persoanelor si organizatiilor din acest sport", precizeaza Jose Sulaiman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.