Campionul national la judo Daniel Brata a fost retinut, marti, de procurorii Parchetului Tribunalului Bihor pentru tentativa de omor calificat, afirma surse judiciare, care adauga ca un alt coleg al acestuia, Valentin Radu, este cercetat in libertate dupa ce, in iulie, cei doi ar fi agresat un tanar.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor au inceput, marti, urmarirea penala impotriva a doi tineri, pentru tentativa de omor calificat, unul dintre ei fiind retinut pentru 24 de ore, transmite MEDIAFAX.

Potrivit unor surse judiciare, tanarul retinut este campionul national la judo Daniel Brata, membru in lotul national al Romaniei, in timp ce un coleg al sau din lot, Valentin Radu, este cercetat, in prezent, in stare de libertate.

Seful Sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, procurorul Vasile Popa, a declarat ca cei doi tineri sunt acuzati ca, in urma cu o luna, au agresat un tanar oradean in fata unui club din municipiu.

"Procurorii au fost sesizati despre incident in cursul zilei de luni. In prezent, se fac audieri in acest caz. Unul dintre agresori a fost retinut, cel de-al doilea este plecat deocamdata din tara. Dupa intoarcerea si audierea lui, se vor lua masuri si in cazul lui", a declarat procurorul Vasile Popa.

Incidentul s-a petrecut in noaptea de 12/13 iulie, la un club din Oradea.

  • Cum s-a intamplat totul?

Un tanar de 25 de ani, Adrian Popa, consilier juridic la o firma din municipiu, afirma ca se afla in local impreuna cu doi prieteni si ca a fost atacat de cei doi sportivi in momentul in care au iesit din club, pentru a pleca acasa.

"Unul dintre prietenii mei a intrat in vorba cu o fata care ii insotea pe Brata si Radu, nu stiu ce anume au vorbit, insa in momentul in care am iesit din club ca sa plecam acasa baietii au iesit dupa noi si au inceput sa vocifereze. Eu le-am spus doar ca nu vrem scandal si ca plecam, dar nici nu m-au ascultat. Erau bauti si voiau sa se dea macho in fata fetelor. Au inceput sa ne loveasca. Ceilalti doi prieteni ai mei au reusit sa fuga, au scapat doar cu cateva lovituri. Eu nu am avut noroc. M-au prins, am cazut si au inceput sa dea cu pumnii si picioarele. Nu stiu cat, pentru ca am lesinat. Cand m-am trezit, eram singur pe strada", a explicat Adrian Popa.

Citeste si:
Mirela Vaida va depune o plângere pentru tentativa de omor din...
Mirela Vaida va depune o...

In urma loviturilor primite, tanarul a fost internat la Spitalul Judetean din Oradea, cu multiple fracturi craniene, suferind doua interventii neuro-chirurgicale, una la Oradea si o alta la Timisoara, insa in pofida eforturilor medicilor a ramas cu o paralizie pe partea dreapta a corpului si dificultate de vorbire.

Potrivit certificatului medico-legal, Adrian Popa are nevoie de cel putin 80 de zile de ingrijiri medicale, insa leziunile i-au provocat "o infirmitate fizica permanenta".

"Este regretabil ca abilitatile dobandite ca urmare a practicarii acestui sport de performanta la cel mai inalt nivel au fost folosite impotriva unei persoane nevinovate, a carei singura vina a fost ca s-a aflat in momentul nepotrivit in locul nepotrivit", a declarat avocatul victimei, Razvan Doseanu.

Sportivul Daniel Brata a castigat, la sfarsitul lunii iunie, medalia de bronz la categoria minus 100 de kilograme, la Cupa Mondiala de judo de la Sao Paolo (Brazilia).

Citeste si:
Poliția cercetează circumstanțele tentativei de otrăvire a lui Trump
Poliția cercetează...

Daniel Brata a castigat grupa B, eliminandu-l pe azerul Elmar Gasimov, dar in semifinale a cedat in fata belgianului Elco Van Der Geest, obtinand medalia de bronz a categoriei minus 100 de kilograme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.