Un grup de 11 deputati PSD, in frunte cu Victor Ponta, a initiat un proiect de lege prin care propune esalonarea datoriilor pe care le au cluburile sportive. Cu aceasta ocazie, Ponta a spus ca 250.000 de oameni traiesc din sport si ar fi "un act criminal" ca Romania sa ramana fara cluburi. Victor Ponta a uitat sa mentioneze ca are legaturi puternice cu o societate al carei obiect de activitate il reprezinta organizarea de manifestari sportive si care are datorii la bugetul de stat.

Astfel, la Registrul Comertului, Victor Ponta figureaza ca asociat la Fotbal Club National 2000 SA, societate care, la data de 30.09.2005, avea datorii de 906.360.000 lei vechi. Alaturi de Ponta, la societatea respectiva mai figureaza, printre altii, ca asociati fizici, Gheorghe Popescu, Gino Iorgulescu, Bogdan Niculescu Duvaz, Mircea Ursache sau Cosmin Olaroiu. La rubrica beneficii si pierderi, acestia apar cu 0.00000%, adica figureaza doar cu numele. Nici unul dintre expertii cu care s-a luat legatura nu a fost in masura sa explice acest aport de zero la suta altfel decat "eroare materiala la Registrul Comertului". "La FC National am fost doar membru fondator. Nu sunt si nici nu voi fi actionar la vreun club de fotbal. Nu prea aveam cum sa detin actiuni pentru ca in acelasi timp eram si membru al Guvernului si astfel intram in conflict de interese", ne-a declarat insa Victor Ponta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.