Selectionerul Victor Piturca vrea sa il cheme la echipa nationala, la turneul din Iran, pe Albert Streit, jucator de origine romana care evolueaza in prezent la FC Koln.

Singurul roman care evolueaza in Bundesliga, Albert Streit, a intrat si in atentia echipei nationale a Romaniei. Victor Piturca s-a interesat la Dorinel Munteanu, fost coechipier cu Streit la Wolfsburg, despre mijlocasul care evolueaza la FC Koln.

FERICIT

Albert Streit, 25 de ani, poate reprezenta o solutie de viitor, mai ales ca in ultima vreme inscrie tot mai des. "Mi-ar placea sa joc pentru echipa nationala a Romaniei. Ma bucura foarte tare interesul domnului Victor Piturca si as fi tare mandru sa joc pentru tara in care m-am nascut. Am vorbit de cateva ori cu Dorinel Munteanu si mi-a spus ca a discutat cu Piturca despre situatia mea", a declarat Streit, care s-a nascut la Bucuresti in 1980, la varsta de un an mutandu-se cu familia in Germania.

PASAPORTUL

Deocamdata, singurul lucru care il impiedica pe Piturca sa apeleze la serviciile mijlocasului lui Koln este situatia neclara in ceea ce priveste cetatenia acestuia. "Nu stiu daca am dreptul sa joc pentru Romania, pentru ca am pasaport german. Mi-ar trebui unul romanesc. Fiind nascut la Bucuresti si neevoluand pana acum pentru nationala Germaniei, cred ca ar fi posibil sa joc pentru Romania. Mi-as dori tare mult acest lucru", a marturisit mijlocasul lui Koln. Cand a aflat ca urmatoarea actiune a "tricolorilor" va avea loc in Iran, Streit s-a speriat. "E periculos acolo, e chiar langa Irak."

ESTE IN FORMA

Chiar daca echipa sa traverseaza o perioada proasta, pierzand la scor in ultimele doua etape, despre Albert Streit se poate spune ca este in forma. In ultimele doua jocuri din campionat, romanul a inscris de fiecare data. "Acum doua etape am jucat acasa cu Hannover. Eu am deschis scorul imediat dupa pauza, dar pana la urma am pierdut cu 4-1. Sambata am jucat la Frankfurt. Am pierdut si de data asta. A fost un meci nebun. Eintracht a deschis scorul in minutul doi, iar eu am egalat dupa trei minute. Am pierdut si de data asta, scor 6-3", a povestit Streit, care a inscris patru goluri in actuala editiei a Bundesliga.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.