Federatia Romana de Fotbal a anuntat, vineri, pe site-ul oficial, ca a fost informata de forul de la Buenos Aires de anularea meciului amical dintre Romania si Argentina, programat la 10 august, cu ocazia inaugurarii Arenei Nationale.

"Dupa mai multe zile marcate de incertitudine si negocieri, Federatia de Fotbal a Argentinei (AFA) a decis sa nu onoreze contractul incheiat cu Federatia Romana de Fotbal in luna octombrie 2010. In cursul serii zilei de azi, 29 iulie a.c., AFA ne-a trimis o scrisoare oficiala, prin care, invocand sedinta Comitetului sau Executiv din data de 25 iulie a.c., in cadrul careia a fost inlocuit staff-ul tehnic al echipei nationale A, procedandu-se si la reformarea colectivelor tehnice ale celorlalte echipe reprezentative ale tarii respective, anunta ca echipa nationala A a Argentinei nu se va prezenta la Bucuresti, in vederea meciului amical cu reprezentativa similara a Romaniei, joc programat la data de 10 august a.c. FRF respinge propunerea inserata in scrisoare, aceea de a disputa un alt joc amical contra Argentinei, la o data FIFA care ar urma sa fie stabilita de comun acord", se arata pe site-ul FRF.

Sursa citata precizeaza ca decizia AFA este unilaterala si abuziva si reafirma faptul ca FRF va solicita in compensatie daune materiale si morale substantiale: "Federatia Romana de Fotbal isi manifesta indignarea fata de aceasta hotarare unilaterala si abuziva, care reprezinta, pe langa lipsa de respect fata de suporterii romani si fata de FRF, o incalcare flagranta a contractului. Astfel, din pacate, nemaiavand adversar, anuntam anularea acestui meci de gala. Este de la sine inteles ca, luand act de o practica jenanta, nedemna si inadmisibila la un asemenea nivel, FRF se va adresa FIFA si/sau, daca va fi cazul, organismelor sportive competente internationale, solicitand AFA substantiale daune materiale si morale".

Federatia Argentiniana de Fotbal anuntase, pe site-ul sau oficial, inca de luni suspendarea meciului cu Romania, dupa demiterea selectionerului Sergio Batista. Partida amicala Romania - Argentina era programata la 10 august, de la ora 21.45, la inaugurarea Arenei Nationale.

Citeste si:
ONSȘ Fotbal - Cupa Tymbark Junior la final de ediție. Cine sunt...
ONSȘ Fotbal - Cupa Tymbark...

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a organizat, marti, o conferinta de presa, in care a declarat ca i-a trimis omologului sau din fruntea AFA, Julio Grondona, o scrisoare in care-l avertiza ca forul roman va cere daune substantiale daca meciul din 10 august va fi anulat din vina argentinienilor.

Oficialul FRF a precizat atunci ca federatia romana a platit doua din cele trei rate pentru indemnizatia echipei nationale a Argentinei:

  • "Contractul cuprindea si costurile, 1.200.000 de dolari, adica 935.000 de euro, insemna doar indemnizatia lor. Conform contractului au fost platite doua din cele trei rate, una la 12 ianuarie 2011 si alta la 1 aprilie in acest an. Apoi 200.000 de euro costau biletele de avion, si 50.000 de euro sejurul din Romania, de cazare si transport local. Aveam prevazute pana si locurile din tribune. Pentru federatie si toti ceilalti parteneri efortul este urias, iar emotiile suporterilor le-am simtit. Mai aveam de plata o rata de 40 la suta, mai erau 480.000. Nu se negocia, daca nu veneau cu acei jucatori nu le mai dadeam banii. Daca nu vin deloc imi dau banii inapoi, dar nu ma incalzeste, nu asta este scopul meu", citeaza MEDIAFAX.

In paralel, FRF a incercat fara succes sa despagubeasca echipa Luxemburgului, care avea in aceeasi data un amical cu Portugalia, pentru a-i aduce pe lusitani la Bucuresti. De asemenea, au fost depuse eforturi pentru a-i convinge pe argentinieni sa revina asupra deciziei de a suspenda meciul amical.
Citeste si:
Argentina a legalizat avortul. Biserica Catolică se opune acestei...
Argentina a legalizat...

Vedeta argentinienilor Lionel Messi a afirmat in doua randuri ca deciza AFA este gresita si ca Argentina ar trebui sa mearga la Bucuresti pentru a respecta contractul incheiat pentru meciul din 10 august.

Biletele la meciul amical cu Argentina, anulat de Federatia Argentiniana de Fotbal, sunt valabile la partida cu Franta, iar fanii care nu doresc sa asiste la intalnirea pe care Romania o va disputa, la 6 septembrie, in preliminariile Euro-2012, pot solicita contravaloarea tichetelor achizitionate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.