Jucatorul elvetian de tenis Roger Federer a lansat un proiect de 3,3 milioane de dolari, pentru a permite unui numar de 54.000 de copii din Malawi sa mearga la scoala, in urmatorii zece ani.

"Ca tata a doua fete, observ in fiecare zi cat de repede copiii pot invata daca se afla intr-un mediu care ii stimuleaza. Este un mare privilegiu pentru mine si pentru fundatia mea sa pot ajuta copiii din Malawi sa aiba posibilitatea de a-si atinge deplinul potential", a anuntat Roger Federer, intr-un comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Programul desfasurat de Fundatia Roger Federer va fi pus in aplicare cu ajutorul asociatiei umanitare Action Aid si vizeaza construirea a 80 de centre de primire pentru copii in sase din cele 28 de districte ale tarii.

Martha Khonje, directoarea Action Aid din Malawi, a declarat ca s-a intalnit cu Roger Federer deoarece fundatia acestuia "vrea sa lucreze cu organizatii care se specializeaza in dezvoltarea copiilor". Vizand copii cu varste cuprinse intre 3 si 5 ani, centrele vor oferi sali de clasa echipate, spatii de joc si "o masa completa fiecarui copil prezent", a precizat Khonje.

Malawi este din cele mai sarace tari din Africa, jumatate din cei 13 milioane de locuitori traind sub pragul saraciei.

  • Fondata in 2003, Fundatia Roger Federer vine in ajutorul a circa 20.000 de copii din Tanzania, Malawi, Etiopia, Zimbabwe, Africa de Sud si Elvetia.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.