Dinamo a jucat jalnic si a fost eliminata din competitia preferata de divizionara B Petrolul

Ajunsi liderii Diviziei A, dinamovistii au crezut ca sint buricul fotbalului romanesc, iar de-acum inainte le va fi suficient doar sa intre pe teren pentru a cistiga. Privitul de sus i-a costat scump. Cind le era lumea mai draga, "ciinii" s-au trezit scosi de divizionara B Petrolul Ploiesti din Cupa Romaniei, trofeu care in ultimii ani a stat mai mult prin Stefan cel Mare.

Dinamo n-a jucat nimic, nimic, nimic, iar Petrolul a evoluat extrem de curajos si in mare viteza. In urma unei astfel de faze, "lupii galbeni" au si deschis scorul. Marinescu l-a zapacit pe Pulhac, i-a pasat cu calciiul lui Zahiu, care a centrat din prima in centrul careului mare, de unde Hadnagy (25) a ris de internationalii Tamas, Moti si Gaev.

Deranjata de dimensiunile cit o cutie de chibrituri ale terenului din Otopeni, Dinamo a abuzat de lansarile lungi pe virfurile izolate si nesustinute, Bratu si Baltoi. Cum si Zicu a fost mina moarta, iar Grigorie peste tot si nicaieri, egalarea a survenit dintr-o faza fixa de la fundasul Galamaz (37). Cu toate astea, reprezentanta in grupele Cupei UEFA ar fi putut trece linistita de "buturuga mica", dar Baltoi (41) si-a batut joc si a ratat cu poarta goala.

In loc de 2-1 la pauza pentru Dinamo, la 8 minute de la reluare s-a facut 2-1 pentru Petrolul. Eternul ghinionist Vasile Ghindaru a inscris, chiar cind Rachita se pregatea sa-l inlocuiasca. Norocul a fost de partea "lupilor" pina in final, fiindca nu se stie ce s-ar fi intimplat daca Baltoi (78) nu suta iar peste poarta goala.

10 ani
au trecut de cind Dinamo n-a mai parasit atit de devreme Cupa Romaniei. Pe 15 martie 1995, "ciinii" erau invinsi in "optimi" de catre U Craiova cu 3-1. In vara aceluiasi an, Petrolul a invins Rapidul in finala Cupei Romaniei

"Dinamovistii ne-au privit de sus, dar nici noi nu i-am lasat sa joace. E posibil sa ne fi avantajat si terenul"
Vivi Rachita

"Ne-a batut, bravo lor. Asta e, mergem inainte "
Florin Bratu

"I-am batut si cu jucatori de la Divizia C"

Presedintele CA al Petrolului, Florin Bercea, era fericit dupa meci: "Am spus ca batem cu 1-0 si ca da gol Hadnagy! Aproape mi-a iesit pronosticul, m-am incurcat doar la scor. Poate e putin poetic, dar sper ca de aici, de la Otopeni, sa ne luam zborul spre cistigarea unei noi Cupe a Romaniei dupa 10 ani. Sa nu uitam ca am batut Dinamo cu doi jucatori, Fodor si Zahiu, care in ultima vreme au evoluat mai mult la Boldesti, la Divizia C".

Petre oprit de jandarmi

Florentin Petre, Octavian Chihaia si Claudiu Niculescu, cei trei accidentati ai lui Dinamo, au venit si ei la Otopeni. Primii doi nu fost lasati sa intre in tribuna pentru ca nu aveau bilet de intrare, apoi capitanului dinamovist nu i s-a permis accesul pentru ca avea in mina o sticla de suc. Zelosi si rigizi, oamenii de ordine se gindeau ca dinamovistul ar putea arunca pe teren cu recipientul.

Bataie in tribuna

Cele doua galerii, despartite de cordoane de jandarmi si de tribuna oficiala, s-au injurat tot timpul jocului. La sfirsitul meciului, un fan al alb-rosiilor a furat un steag al ploiestenilor, moment in care suporterii Petrolului au fortat barajul facut de jandarmi pentru a incerca sa-si recupereze pinza galbena. N-au ajuns pina la "ciini", fiind opriti de bastoanele de cauciuc ale fortelor de ordine.

Mesaje impotriva lui Nasu'

Galeria Petrolului a afisat un banner acuzator la adresa FRF, care a hotarit ca jocul cu Dinamo sa se dispute la doar 5 kilometri de Bucuresti, nu la 50, cum prevede regulamentul. Alb-rosiii propusesera initial Urziceniul, dar sefii Ploiestiului au refuzat. Fanii "gazarilor" n-au scapat ocazia sa-l huiduie pe actualul sef al FRF, Mircea Sandu, si sa strige in favoarea lui Gica Popescu.

500 de dolari
va cistiga fiecare jucator al Petrolului pentru victoria de ieri, conducerea suplimentindu-le cu 100 de dolari prima initiala

10 mii de dolari
ar fi primit fiecare dinamovist daca trupa lui Andone ar fi cistigat Cupa Romaniei

Netoiu vrea sa cumpere FC Arges

Ieri, primarul orasului Pitesti, Tudor Pendiuc, a anuntat ca Gigi Netoiu, unul dintre actionarii lui Dinamo, vrea sa preia gruparea din Trivale. "Domnul Netoiu s-a interesat in ce termeni legali poate prelua echipa FC Arges, pentru a o salva din situatia grea in care se afla", a spus Pendiuc.

Penalty refuzat Petrolului

Arbitrul Victor Berbecaru a condus partida intr-o maniera ciudata, care a dezavantajat ambele echipe. Vilceanul a gafat in minutul 5, cind a trecut cu vederea faptul ca goalkeeperul Miron a luat in brate, pe linia portii, mingea pasata intentionat de Zahiu si nu a dictat lovitura libera indirecta pentru Dinamo. Berbecaru a refuzat si un penalty Petrolului, la faultul facut in careu de Pulhac asupra lui Bitica. In ambele situatii, Berbecaru a ignorat semnalizarile asistentului Aurel Onita. De asemenea, Berbecaru l-a iertat pe Moti de eliminare in minutul 75, neacordindu-i dinamovistului al doilea "galben" pentru comportament nesportiv.

"Problema de atitudine"

Chiar daca a acuzat arbitrajul si terenul de la Otopeni, Ioan Andone a spus ca echipa sa n-are nici o scuza dupa ce a fost eliminata de Petrolul

Dezolare in tabara dinamovista. Sefii "ciinilor" au plecat repede de la Otopeni. Nici jucatorii n-au fost prea vorbareti. Imbracati in echipamentul de joc, s-au suit repede in autocar, Saftica fiind aproape. Ioan Andone a vorbit. "Am fost de vina, ce sa ne mai ascundem dupa degete? Daca am fost obositi? Vrajeli! Trebuie sa bati Petrolul in orice conditii!", a tunat el.

Tehnicianul alb-rosiilor a acuzat insa arbitrajul si dimensiunile reduse ale terenului. "Noi am fost de vina pentru ca am acceptat sa jucam pe un asemenea stadion. Am fost eliminati pe doua greseli ale noastre. Imi reprosez faptul ca n-am inceput meciul cu Ionut Balan, care jucase bine si cu Sportul, in campionat. La noi problema e de atitudine. O sa trag linie si o sa analizez acest meci. Dinamo are nevoie de un lot de 24 de jucatori in care fiecare dintre ei sa faca fata in orice moment".

Petrolul - Dinamo 2-1

PETROLUL: Miron - ZAHIU, Buglea, I. Costache, G. Preda - FODOR - Ghindaru (59, Irimescu), G. Paraschiv (cpt.), L. MARINESCU (87, Toporan), BITICA - HADNAGY (71, Pirsa). Antrenor Valeriu Rachita

DINAMO: Gaev - Galamaz, TAMAS, Moti, Pulhac - Margaritescu - Ad. Cristea (70, Plesan), Zicu (64, I. Balan), Grigorie (cpt.) - Baltoi, Fl. Bratu. Antrenor Ioan Andone
Arbitri V. Berbecaru (Rm. Vilcea) 5 - A. Onita (Constanta) 5, F. Mudura (Oradea) 7

Cum s-au marcat golurile
1-0 - Hadnagy (25) / a inscris cu capul, de la 10 metri, din centrarea lui Zahiu
1-1 - Galamaz (37) / l-a invins cu capul pe Miron, din centrarea lui Ad. Cristea
2-1 - Ghindaru (53) / a profitat de ezitarea lui Gaev, care nu a iesit pe centrarea lui Bitica, si a introdus de la 6 metri mingea in poarta cu capul


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.