Dupa ce a initiat discutii intre ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si presedintii de cluburi pentru aminarea datoriilor, vicepremierul sugereaza ca in spatele fotbalului sint fundatii amarite. Care trebuie sa plateasca, dar nu peste noapte.

Domnule Copos…

Scrieti numai prostii. In loc sa dati un exemplu ca m-am imprumutat ca sa platesc datoriile Rapidului, voi scrieti de interese.

Dar esalonarile sint amendate de Comisia Europeana.

Pai am zis eu ceva de esalonari?

Ati vorbit de aminare, care este tot o facilitate aflata in contradictie cu legile concurentei.

Atunci sa inchidem fotbalul. Sa intre in somaj cei 200-300.000 de oameni care lucreaza in fotbal, sa oprim si Divizia A, si Divizia B, si Divizia C, sa plece fotbalistii in strainatate, sa nu mai fie ura, scandaluri, sa se termine tot.

Credeti ca violentele de la meciul dintre Rapid si Steaua vor influenta factorii politici?

Si eu am fost dezamagit. Vom lua masuri. Se va intruni Adunarea Generala si se va discuta pe marginea acestei probleme. Eu am inteles ca suporterii Stelei au rupt scaune inainte de meci si au aruncat cu ele in rapidisti. Atunci de ce a mai inceput arbitrul meciul?

Totusi, cum vedeti rezolvarea situatiei datornicilor din fotbal?

Va fi o intilnire a ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, cu presedintii de cluburi si se va discuta. Eu nu voi participa pentru ca sint implicat.

Dar duminica ati fost…

Da, si am discutat serios. Eu spun ca exista doua variante. Una - sa inchidem fotbalul, alta - sa convingem patronii sa-si vinda casele, masinile, ce active mai au pentru a plati datoriile. Eu sint solidar cu domnul Vladescu si cu presedintele ANAF, Sebastian Bodu, dar nu se poate peste noapte. Trebuie sa vedem in viitor, fotbalului ii trebuie o lege corecta. Daca nu, vor pleca oamenii din fotbal. Eu as pleca si miine daca as putea, pentru ca imi aduce numai prejudicii de imagine.

Potrivit purtatorului de cuvint ANAF, Dorin Tiganas, in lipsa unei prevederi legislative, Fiscul va trece la masurile legale impotriva cluburilor.

Si pentru Fisc, una e sa puna sechestru pe o peluza, pe care nu o cumpara nimeni, si alta e sa ia 100-200-300.000 de euro, care este datoria Gloriei Bistrita. Dar sa nu ne oprim doar la nivelul fotbalului. Sint zeci de mii de firme care au datorii. Uitati-va ce e la Termoelectrica, societate comerciala care are datorii de sute de milioane de euro, iar la fotbal sint niste amarite de fundatii. Eu am preluat UFC Rapid in 1991, asa cum am preluat-o. Plina de datorii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.