Scaune rupte, zeci de pietre, telefoane si brichete aruncate spre teren. Meci intrerupt de doua ori. Scandal, pumni, scandari rasiste. Derbyul din Giulesti a avut putin fotbal si multa violenta. La finalul partidei, Marius Lacatus era suparat foc pe atitudinea propriilor suporteri. "In citeva zile ma voi intilni cu liderii galeriei noastre. Nu putem plati la infinit ceea ce se intimpla in tribune. Unde joaca Steaua tot timpul ies incidente, nu mai putem tolera aceste lucruri!", a tunat ieri "Fiara".

Presedintele ros-albastrilor crede ca fanii gruparii din Ghencea vor avea in viitor o alta atitudine pe stadioane. Are o singura retinere: returul cu Rapid. "Problema este ce se va intimpla in primavara, la meciul cu giulestenii. Nu stiu cum se vor comporta suporterii atunci".

Si Gigi Becali e nemultumit de felul in care s-a manifestat galeria Stelei: "Am zis ca nu ma mai bag, dar atitudinea pe care au avut-o fanii lasa mult de dorit. Asa ceva nu se poate!".

"Ciorile zboara peste Ghencea"

La inceputul meciului din Giulesti, galeria Stelei a afisat un banner (foto) pe care era desenat un batman cu cap de cioara, mesajul fiind: "Nu e avion, da' zboara / Nu e liliac, e ...". Presedintele ros-albastrilor, Marius Lacatus, e convins ca inscrisul nu are conotatii rasiste si ironizeaza Rapidul: "Se exagereaza! A inteles cineva ce reprezenta acel desen? Eu nu cred. Suporterii se refereau la stadionul Ghencea, peste care mai apar cirduri de ciori in timpul antrenamentelor".

Steaua risca neprogramarea

Deoarece nu a platit gruparii ASC Pro Luceafarul Bucuresti grila de formare a jucatorului Marian Liviu Militaru, Steaua este sanctionata in luna octombrie cu 0,25% pe zi din suma datorata. In caz de neachitare pina la 14 noiembrie, ros-albastrii nu vor fi programati la meciul cu CFR Cluj, fixat cinci zile mai tirziu.

Suporterii vor fi filmati in timpul meciurilor

Sefii de cluburi si reprezentantii Jandarmeriei au intrat in panica dupa violentele inregistrate in ultimul timp pe stadioane

Ieri a avut loc o intilnire intre conducatorii principalelor echipe din Divizia A si reprezentantii LPF, ai Politiei si ai Jandarmeriei dupa actele de huliganism ale suporterilor la derby-ul Rapid - Steaua. Cluburile s-au angajat ca, "intr-o perioada relativ scurta", sa asigure inregistrarea video a tribunelor in timpul meciurilor, sa creeze conditii pentru intrarea si iesirea in siguranta a spectatorilor, inclusiv la evacuarea grupurilor turbulente, si sa afiseze in locuri vizibile regulile ce trebuie respectate de suporteri la meciuri.

Pe viitor vor fi mai multe masuri care vor putea fi aplicate pentru combaterea violentei pe stadioane, iar acestea vor fi analizate intr-o intilnire viitoare"
Constantin Zotta, secretar general Rapid

Vor fi sefii de galerie sanctionati?

Dupa meciul Rapid - Steaua, 0-0, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Csaba Asztalos, cere amendarea asociatiilor suporterilor si a sefilor celor doua galerii, acuzindu-i de manifestari cu caracter rasist. "Sa-mi spuna mie Asztalos asta ce bannere cu caracter rasist am aratat. Nu-l duce capul deloc. Face asta doar ca sa-l vada lumea ca nu sta degeaba", a declarat liderul galeriei Stelei, Gheorghe Mustata. Seful suporterilor giulesteni, Gigi Corsicanu', a replicat: "Cineva trebuie tras la raspundere, asa ca eu sint de acord sa platesc amenda".

"Cerem scuze jucatorilor"

Liderul galeriei ros-albastre, Gheorghe Mustata, considera corecta decizia Comisiei de Disciplina de a interzice accesul suporterilor la doua partide disputate de Steaua in Ghencea, cele cu Gloria si Jiul. "Le cerem scuze jucatorilor pentru ce am facut in Giulesti si pentru faptul ca nu ii vom sustine la urmatoarele meciuri de pe teren propriu. Vom face o sedinta si vom lua masuri", a declarat Mustata.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.