Grand Prix-ul de la Spa este in pericol sa dispara, din cauza saraciei organizatorilor. Cel al Mexicului sufera de pe urma uraganului Wilma.

Peste trei zile, FIA urmeaza sa dea publicitatii calendarul pe 2006 al Formulei 1, insa doua dintre circuitele care in mod normal ar trebui sa gazduiasca etape anul viitor intimpina dificultati care le pun sub semnul intrebarii capacitatea de organizare. Cele mai mari probleme le intimpina organizatorul Marelui Premiu al Belgiei, DDF1, al carui faliment pare inevitabil. Conform presei belgiene, acesta are datorii cumulate de aproape zece milioane de euro, editiile din 2004 si 2005 ale cursei fiind deficitare.

Guvernul regional walon - autoritatea publica financiara garanta a Marelui Premiu de la Spa - a fost obligat sa deblocheze garantia de 15 milioane de euro acordata pentru organizarea Marelui Premiu 2005 pe circuitul belgian, suma trebuind sa fie varsata de DDF1 pentru a achita factura ceruta de F1 Management, societatea care gestioneaza circuitul mondial.

Totusi, pentru salvarea cursei din Ardeni este necesara interventia unui investitor puternic. In acelasi timp, Marele Ducat al Luxemburgului a refuzat sa verse fonduri pentru sustinerea cursei. In America de Nord, reintroducerea Mexicului in circuitul F1, prin cursa de la Cancun, obliga tara la eforturi financiare considerabile, uraganul Wilma devastind inclusiv aceasta faimoasa statiune.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.