Pentru o datorie de 620.000 de euro, ANAF va scoate la licitatie, de astazi, scaunele si birourile de la Poli Iasi, prin intermediul anunturilor la mica publicitate

De o saptamina, cluburile din Divizia A se confrunta cu un nou adversar, incisiv dincolo de dreptunghiul verde. Ofensiva Fiscului de a recupera banii datorati de grupari la bugetul de stat i-a gasit pe unii presedinti descoperiti in defensiva. In timp ce la derby-urile cu marii datornici se duce, actualmente, o lupta de tatonare, Agentia Nationala de Administratie Fiscala contraataca la niveluri inferioare. Incepind de astazi, Directia Generala a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi va trece la executarea silita a activelor Politehnicii, pentru a recupera o datorie de aproximativ 620.000 de euro, adica 18,5 miliarde de lei.

Astazi va fi gata evaluarea bunurilor

Reprezentantii Fiscului vor scoate, astfel, la vinzare imobilele apartinind clubului iesean, intrucit patrimoniul gruparii conduse de Sorin Boca, apartinind aproape in totalitate Consiliului Local, este foarte sarac. In aceste conditii, subalternii lui Sebastian Bodu vor da anunturi la mica publicitate pentru vinzarea scaunelor si a birourilor clubului din Copou.

"Poli Iasi are datorii de peste 600.000 de dolari la bugetul de stat. Procedura de executare silita s-a inceput in primavara, cind Directia de Finante a pus sechestru pe unele bunuri apartinind Poli Iasi, mai exact pe corpurile de mobilier, si apoi poprire pe conturile bancare. Luni (n.r. - astazi) asteptam estimarea bunurilor de catre expertul evaluator, urmind ca apoi sa publicam anuntul de vinzare a acestora in ziar", a precizat directorul executiv al DGFPJ, Anton Dobos, care, in cazul in care s-ar aplica raspunderea in solidar dupa modelul Gigi Becali, ar trebui sa instituie sechestru pe bunurile Consiliului Local Iasi.

Boca vine cu birou de acasa

Reactia conducerii clubului a fost una pe masura. Potrivit cotidianului local "Ziarul de Iasi", presedintele Sorin Boca urmeaza sa aduca mobilier de acasa, pentru sedinte. "Daca birourile vor fi vindute, vom veni noi cu altele, de-acasa. Nu reprezinta o mare problema cele noua birouri pe care le avem. Stiu ca biroul meu este mai nou si valoreaza mai mult, dar sint curios cine vrea sa-l cumpere. Sper sa dea cit mai mult pe el", a sustinut Sorin Boca. Seful din Copou a subliniat, de asemenea, imposibilitatea de a achita datoriile, pina in prezent platind doar un miliard de lei vechi dintre cele aproape 19. "Noi incercam sa platim cit putem. In sase luni, am platit circa un miliard. E putin, dar nu avem bani", s-a plins Boca. Potrivit legii, in cazul in care la prima licitatie nu se vor vinde bunurile, la a doua, valoarea va scadea cu 25 la suta, iar la a treia, cu 50 la suta.

Iesenii au 67 de sponsori

Desi conducatorii ieseni se pling de lipsa banilor, gruparea din Copou beneficiaza de sprijinul unui numar de 67 de sponsori, potrivit site-ului oficial. Printre acestia se numara Primaria, Consiliul Local, caruia ii apartine practic echipa, Consiliul Judetean si firma de salubritate a orasului. Daca fiecare dintre sponsori ar aloca aproximativ 9.000 de euro, clubul iesean ar putea sa-si achite datoriile si sa scape de ofensiva Fiscului. (


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.