Madridul va avea din 2006 doua turnee de tenis, dar - premiera pentru o competitie feminina - copiii de mingi vor fi inlocuiti cu top-modele masculine
Ion Tiriac, in calitate de organizator al turneului ATP Masters Series de la Madrid, a gasit o modalitate originala spre a nu mai fi acuzat de discriminare de catre ministrul spaniol Soledad Murillo, care i-a reprosat, in repetate rinduri, faptul ca foloseste top-modele pe post de copii de mingi. Impreuna cu alte oficialitati din conducerea actualei competitii masculine de tenis, romanul va stramuta, de anul viitor, in capitala Spaniei si Turneul Campioanelor, care incheie in mod traditional sezonul, la Los Angeles. Una dintre atractiile de pe marginea terenului ar urma sa o constituie prezenta manechinelor pe post de copii de mingi. "O pata de culoare adauga un plus de divertisment evenimentului celui mai important din circuitul feminin", a fost forma prin care insusi directorul executiv al WTA, Larry Scott, si-a exprimat sustinerea pentru proiect.

"Jucatoarele nu sint doar sportive, ci si imagini ale modei, deci aceasta idee consolideaza legatura dintre sport si moda", a adaugat el, tinind probabil seama si de uriasul succes la public de care s-a bucurat competitia masculina de la Madrid, toate cele 120.000 de bilete puse in vinzare epuizindu-se. Finala editiei 2005 a Masters-ului de la Madrid s-a disputat aseara, intre Rafael Nadal si Ivan Ljubicici, jucatorul croat care acum doua saptamini a cistigat turneul de la Metz, saptamina trecuta pe cel de la Viena si era neinvins de 16 partide.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.