Sezonul extraordinar facut de Steaua, Dinamo si Rapid, in care toate cele trei mari echipe din Bucuresti s-au calificat in grupele Cupei UEFA, ne da sperante pentru o prezenta mai buna a noastra in cupele europene incepind din sezonul 2007-2008. In momentul de fata, ne clasam pe locul 17 in clasamentul UEFA pe baza caruia se realizeaza lista de acces in cupele europene peste doi ani.

Daca ne pastram acest loc, putem inscrie o echipa in turul 2 preliminar al Ligii Campionilor si trei in Cupa UEFA. Dar in cazul in care vom urca doua locuri, pina pe 15, vom putea sa inscriem doua echipe in preliminariile Ligii Campionilor (una in turul 3 si una in turul 2 preliminar) si doua in Cupa UEFA! Pentru acest lucru, trebuie sa depasim Elvetia, care mai are, ca si noi, trei echipe in Europa (FC Thun, FC Basel si Grasshopper) si Israelul, cu o singura echipa (Maccabi Petah Tikva). Sint mari sanse sa reusim acest lucru datorita evolutiilor foarte slabe ale elvetienilor si a israelienilor in aceasta etapa, toti pierzind pe linie.

Sezon de exceptie

Romania nu a mai reusit sa adune atit de multe puncte in Europa din sezonul 1988-1989, cind Steaua a ajuns in finala Cupei Campionilor Europeni, pierduta cu 0-4 in fata lui AC Milan. Atunci am avut un coeficient de 9,250, fata de 6,166 cit avem acum, cu mentiunea ca acum mai putem imbunatati sensibil acest coeficient in urmatoarele meciuri.
3 este locul ocupat de Romania in acest moment dupa coeficientul UEFA din acest sezon. Pina acum, Steaua, Rapid si Dinamo au contribuit la realizarea unui coeficient de 6,166, doar Anglia (7,285) si Italia (6,357) avind unul mai mare


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.