Alina Dumitru a castigat medalia de aur la Campionatul European de Judo de la Istanbul, categoria 48 de kilograme, invingand-o pe unguroaica Eva Csernoviczki.

Alina Dumitru, campioana europeana en titre la categoria 48 de kilograme, a castigat fara probleme grupa A, dupa doua lupte, cu Marina Cerniak (Ucraina) si Liudmila Bogdanova (Rusia).

In semifinale, Alina Dumitru a invins-o pe Laetitia Payet (Franta), pentru ca in finala sa se dueleze cu eterna sa rivala, unguroaica Eva Csernoviczki, in fata careia s-a impus, la fel ca anul trecut.

La aceeasi categorie, dar in grupa C, Carmen Bogdan a fost eliminata in a doua confruntare, cu iberica Oiana Blanco, dupa ce castigase in fata sportivei israeliene Roni Schwarcz, scrie MEDIAFAX.

La categoria 52 de kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminata in primul tur al grupei A, de rusoaica Ekaterina Buravtseva, in timp ce Andreea Catuna a ajuns pana in turul secund, pierzand in fata spaniolei Ana Carrascosa.

Delegatia Romaniei la CE de la Istanbul include 14 sportivi, sase fete si opt baieti . Dupa prima zi a CE de la Istanbul, vor mai intra in concurs doar baieti: Adrian Merge si Costel Danculea (categoria 73 kg), Daniel Brata, Alexandru Nedelcu (categoria 100 kg), respectiv Danut Simionescu si Daniel Natea (categoria +100 kg).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.