Calculele dinamovistilor erau simple: "Heerenveen nu e chiar Feyenoord, iar noi i-am batut pe Rapid". Si au pornit hotariti. Mai cu seama ca acel 4-0 din Ghencea, la Steaua - Lens, obliga. In prima repriza a fost 4-0 la ocazii clare pentru Dinamo, dar 0-0 pe tabela. Bratu (6) a sutat din lateral, insa a scos Waterman. Zicu a irosit o ocazie dubla in minutele 8 si 9, pentru ca Grigorie sa il imite 6 minute mai tirziu. In schimb Petre a dat senzatia ca nu e deloc proaspat. A inceput sa ploua cu pase penru Bratu in spatele apararii olandeze, insa atacantul dinamovist nu a reusita sa primeasca in pozitie ideala. La fel cum, dincolo, Huntelaar nu a primit nici o pasa din care sa ne "curenteze".

Dupa pauza olandezii au confirmat ca urmaresc sa isi tina adversarul departe de poarta si pentru asta au inceput sa atace. A aparut si prima ocazie, lovitura libera a lui Yldirim, scoasa greu de Gaev. Ce-i drept, si Dinamo i-a lasat sa avanseze. Mijlocul echipei lui Andone a inceput sa functioneze greu, Zicu s-a complicat in "floricele", iar Bratu a fost mereu cu un moment in intirziere. Doar torpila lui Tamas (51) si semivoleul lui Zicu (77) au amenintat poarta olandeza. Ando a simtit momentul si a schimbat doua piese deodata, trimitindu-i in teren pe Baltoi si Vlad Munteanu. Degeaba. Meciul a murit urit, spre un 0-0 privit de "ciini" ca o infringere.

"Recuperam la Sofia!"

Andone crede ca lipsa de concentrare i-a privat pe "ciini" de un succes in fata lui Heerenveen

Tehnicianul "ciinilor", Ioan Andone (foto), era nemultumit la finalul partidei de rezultatul primului meci din grupa F. "Am avut o prima repriza foarte buna, am pus presiune pe olandezi, dar lipsa de concentrare si de determinare ne-a privat de inscrierea unui gol", a declarat el. Antrenorul ros-albilor a adaugat: "Dupa cum i-am vazut pe olandezi in ultimul meci de campionat, cind au cistigat 3-0 in deplasare, ma asteptam sa atace mai mult".

Referitor la sansele de calificare in primavara europeana, Andone s-a aratat optimist: "Mergem la Sofia sa recuperam punctele pierdute azi, pentru ca in celalalt meci de acasa jucam contra rusilor de la TSKA Moscova si nu stim ce se poate intimpla".

"In seara asta pur si simplu mingea nu a vrut sa intre in poarta. Sansele de calificare sint intacte si mergem la Sofia sa cistigam"
Cosmin Moti, fundas Dinamo

"Am avut trei ocazii clare in prima repriza, puteam marca. Asta e fotbalul, inca nu s-a nascut echipa care sa cistige toate meciurile"
Gigi Netoiu, actionar Dinamo

"N-au fost mai buni ca Everton, dar noi ne-am facut meciul greu. Am pierdut doua puncte mari, insa avem in continuare sanse consistente la calificare"
Florentin Petre, mijlocas Dinamo

"Se poate spune ca dupa posesie Dinamo ar fi meritat o victorie, insa eu zic ca meritam aplauze dupa cum am jucat azi. Cred ca avem sanse mari de calificare"
Jan Huntelaar, atacant Heerenveen

DECLARATIA SERII

"In aceasta seara au jucat doua echipe de desculti, dar pe Heerenveen ii batea si Vasluiul"
Dumitru Dragomir, presedinte LPF

Numele lui Bodu scandat de fanii "ciinilor"

Suporterii dinamovisti care paraseau tribuna zero a stadionului printr-un tunel foarte ingust ce trece pe linga "oficiala" au inceput sa scandeze "Bodu, Bodu!" si "Sa vina Bodu in Stefan cel Mare!". Ei erau deranjati fiind de faptul ca iesirea de pe arena se face foarte greu, iar gardul ce-i desparte de parcarea stadionului este acoperit de bannere publicitare, care obtureaza vederea fanilor spre acea zona. / Valentin Damian

Nota profesorulu

5 este nota acordata de Ion Marin lui Florentin Petre. "Foarte multi jucatori dinamovisti m-au dezamagit, dar l-am nominalizat pe capitanul pentru ca de la el aveam pretentii mai mari. Nu i-a iesit aproape nici o executie, dar nici n-a fost ajutat de Galamaz pe faza ofensiva"

FOSTELE GLORII COMENTEAZA

"Neinspirati, lenti, fara vlaga!"
Gigi Multescu a fost surprins neplacut de evolutia dinamovistilor

- De ce doar 0-0 cu Heerenveen, domnule Multescu?
- Pentru ca, exceptind faza de aparare, restul jocului a suferit foarte tare. Constructia a fost lenta, baietilor le-a lipsit inspiratia si vlaga, iar in atac lui Bratu nu i s-a oferit nici o minge pe care s-o fructifice.

- Au fost olandezii atit de buni?
- Nu, evolutia noastra a dezamagit. Heerenveen nu a fost de speriat. S-a inchis bine in aparare, dar atit.

- Cine v-a deceptionat cel mai tare?
- Benzile laterale au fost inexistente. Pe stinga, Grigorie a venit prea mult in centru si s-a calcat pe picioare cu Plesan, iar pe dreapta, Galamaz nu l-a sprijinit deloc pe Petre. Zicu a fost si el in zi proasta, ce mai, la capitolul asta e inghesuiala mare. Cu toate astea, eu spun ca Dinamo inca se poate califica. Dar numai daca nu repeta evolutia din aceasta seara.

Etapa a doua, 3 noiembrie

Heerenveen - TSKA Moscova
Levski Sofia - Dinamo
Olympique Marseille sta

Niculescu la tunel

Marele absent al partidei, atacantul "ciinilor", Claudiu Niculescu, a urmarit partida din tunelul de acces spre vestiare, avindu-l alaturi pe colegul sau din avanposturi, Octavian Chihaia (foto). Accidentat la umarul sting in meciul tur cu Everton, Niculescu a trait la intensitate maxima partida, manifestindu-se zgomotos la fiecare actiune a coechipierilor sai. "Am emotii foarte mari si m-as fi simtit mult mai bine in teren alaturi de colegi. Aceasta atmosfera fantastica m-ar fi impins de la spate sa inscriu", a spus "Clau-gol".

Incidente in peluza

In minutul 15 al intilnirii, la peluza "Catalin Hildan'' au avut loc altercatii intre fanii dinamovisti si jandarmii prezenti la meci, asa cum s-a intimplat si la precedentul meci din Stefan cel Mare, cel cu CFR Cluj. Conflictul a fost repede stopat, spectatorii aflati la tribuna zero facind apel catre ultrasi sa inceteze scandalul pentru ca UEFA ar putea sa suspende terenul "ciinilor'' la meciul urmator din Cupa UEFA, contra rusilor de la TSKA Moscova.

Scandal si imbulzeala la portile stadionului

Cu o ora inainte de startul partidei, la portile de acces de la tribunele intii si zero ale stadionului se aflau circa 200 de suporteri dinamovisti care nu puteau patrunde in interior (foto). Pentru ca era blocat accesul, intre mai multi fani ai alb-rosiilor s-a iscat un conflict, unii dintre ei reprosindu-i lui Nicolae Badea proasta organizare a meciului. Presedintele Ioan Becali a coborit de la tribuna oficiala insotit de bodyguarzi si a indrumat spectatorii care detineau bilete la "zero" sa intre prin zona tribunei oficiale.

Oameni de la Levski in tribune

La partida de aseara au asistat si reprezentanti ai clubului Levski Sofia, antrenorul principal Stanimir Stoilov si secundul Tanko Tvetanov. Cei doi au sosit de ieri dimineata in Bucuresti, cazindu-se la hotelul "Marriott", fiind insotiti aproape in permanenta de impresarul Radu Matasareanu, prieten cu tehnicienii bulgari. "Bine ca nu jucam pe stadionul lui Dinamo, stiu ca romanii evolueaza foarte bine acasa" a fost prima impresie a bulgarilor.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.