Publicatia Sunday Mirror" a dezvluit faptul c Adrian Mutu a semnat un precontract cu Juventus, iar clubul Chelsea este decis s-l actioneze in instant pe internationalul roman pentru a-si recupera o parte din cele 22 milioane de euro pltite Parmei in vara anului 2003.

Pentru Adrian Mutu, anul 2004 se incheie la fel de prost cum a fost in ultimele trei luni. Sunday Mirror" a dezvluit faptul c, pe 12 noiembrie, Briliantul a semnat un precontract cu Juventus, la numai cateva zile dup ce a renuntat la firma de impresariat Becali&Popescu" in favoarea GEA World, al crei presedinte este Alessandro Moggi, fiul lui Luciano Moggi, directorul general al Btranei Doamne". Semnarea contractului a fost secret, pentru ca Chelsea s nu-i bage bete in roate dup ce l-a dat afar, pe 29 noiembrie. Dup aflarea stirii, clubul englez a anuntat c il va actiona in judecat pe Mutu, cruia ii cere daune, a cror valoare nu este precizat.

Mai mult, Chelsea refuz s-i elibereze cartea verde" pan in momentul in care nu-si va recupera o parte din banii de transfer pltiti in vara anului 2003 clubului AC Parma, 22 milioane de euro. Se pare c procesul va incepe in ianuarie, iar internationalul roman va fi aprat de Asociatia Fotbalistilor Profesionisti din Anglia (PFA), care va incerca s demonstreze faptul c Chelsea actioneaz in afara legii, intrucat, dac i-a reziliat contractul, trebuie s-i elibereze si cartea verde".

Chelsea il vaneaz" pe Mutu si prin prisma programului de reabilitare pe care-l parcurge romanul, dorind ca acesta s calce pe bec. Dar se pare c clubul londonez nu are nici o sans de castig pe aceast linie, intrucat Adi se afl pe drumul cel bun. Potrivit Sunday Mirror", Peter Kay, directorul executiv al centrului de reabilitare Sporting Chance" si omul care este alturi de Mutu din momentul declansrii scandalului drogurilor, are incredere c Adi isi va salva cariera. Lui Mutu ii este rusine, regret si are remuscri fat de ceea ce a fcut. Este constient de faptul c actiunile sale ii influenteaz pe tinerii care caut modele in oameni ca el. Nu-i va fi usor s scape de droguri, iar acest lucru nu se poate intampla imediat", a declarat Kay.

Seful clinicii Sporting Chance" a precizat c este dificil pentru Mutu s stea in Romania, deoarece presa se afl tot timpul pe urmele lui. M sunau oameni s-mi spun c Mutu se afl in nu stiu ce bar, cand de fapt el lua cina cu mine, dup ce, in prealabil, petrecuse dou zile sub supravegherea mea. Mutu a inceput reabilitarea si in viata personal prin faptul c a renuntat la impresarii si si i-a inlturat pe prietenii care aveau doar interese in relatia cu el. Iar impcarea cu Alexandra reprezint un alt pas important in tentativa de a-si pune ordine in viat. In acest moment, Mutu se afl alturi de Alexandra si Mario, in Dubai. In urm cu zece zile, Mutu a mai sustinut un test antidoping la Londra, care a iesit negativ, ceea ce dovedeste c Adrian nu a mai czut in patima drogurilor", a afirmat Kay, precizand c Mutu va incepe un program intensiv de reabilitare in ianuarie, care va fi continuat si in perioada in care va sta in Italia. El nu este dependent si de aceea nu va fi tratat ca un dependent. El s-a indreptat ctre cocain pentru a-si indulci amarul, pentru a se simti mai bine. A divortat, simtea lipsa fiului su si nici nu era titular la Chelsea. Simtea c viata lui se ducea de rap".