Componentele lotului olimpic de gimnastica al Romaniei au incheiat concursul de miercuri, la Campionatele Europene de la Berlin, cu sase calificari in finale.

Sandra Izbasa a prins o zi buna, reusind sa se califice in doua finale, la sol si sarituri, de pe prima pozitie. Diana Chelaru a ajuns in ultimul act la sol si individual-compus, iar Amelia Racea va evolua in finala la individual-compus si sarituri, informeaza MEDIAFAX.

Perdanta zilei a fost Ana Porgras, care a acuzat dureri la gamba stanga si nu a reusit un concurs prea bun, ratand ambele finale in probele in care a concurat (paralele si barna).

"A fost un concurs atipic, in care fetele ce au concurat dimineata - Porgras si Racea - au prins o zi slaba, cum poate un sportiv nu prinde toata cariera. Fetele s-au pregatit bine, antrenamentul oficial a decurs bine, dar concursul nu a mai fost la fel. Ele s-au dezumflat, antrenorii au avut si ei un soc la aceasta prezentare. Concursul de dupa-amiaza a fost diferit, cu executii mai bune.

A fost un concurs de imprejurari, care a dus la acest deznodamant, prin care am pierdut sanse la unele medalii. Trebuie sa ne pastram capul pe umeri si mintea limpede. Pe de alta parte, nici nu trebuie sa ingrosam asteptarile cu mai mult decat se poate face", a declarat presedintele FR Gimnastica, Adrian Stoica,


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.