Federatia Bosniaca de Fotbal a fost suspendata, deoarece nu a acceptat schimbarea statutului in conformitate cu recomandarile celor doua institutii.

"Comitetul Executiv al FIFA (din 28 octombrie 2010) si cel al UEFA (4 octombrie 2010) a cerut federatiei bosniace sa adopte statutul in conformitate cu cerintele FIFA si UEFA pana la 31 martie 2011, in caz contrar urmand sa fie automat suspendata.

Adunarea Generala a federatiei bosniace, din 29 martie 2011, nu a intrunit cvorumul necesar pentru adoptarea unui nou statut, astfel ca federatia si-a pierdut drepturile de membru cu efect imediat si pana la noi ordine. Echipele reprezentative si echipele de club nu mai au voie sa participe la competitii internationale de la 1 aprilie 2011 pana la rezolvarea problemei. De asemenea, de la 1 aprilie 2011 niciun oficial sau reprezentant al federatiei nu mai poate participa la meciuri sau evenimente internationale", se arata in comunicat FIFA, informeaza MEDIAFAX.

Cele doua foruri si-au exprimat regretul fata de aceasta decizie si anunta ca se vor intruni in curand pentru a discuta modalitatea "readucerii Bosniei-Hertegoviona in familia fotbalului cat mai curand posibil".

Decizia UEFA si FIFA a venit ca urmare a sistemului de conducere al Federatiei de Fotbal din Bosnia si Hertegovina, cu trei presedinti, un bosniac, un sarb si un croat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.