Dupa ce Dinamo a primit din partea Comisiei de Disciplina doua avertismente pentru incidentele din partidele cu Steaua si Dinamo, forul condus de Doru Viorel Ursu nu a mai avut incotro si a pedepsit clubul din Soseaua Stefan cel Mare sa joace o etapa fara spectatori. Pe langa aceasta masura, "cainii rosii" vor mai plati si o amenda de 2.000 de euro.

Badea va recupera banii

Imediat dupa partida cu CFR Cluj, cand incidentele cu suporterul intrat pe terenul de joc si luptele dintre jandarmi si suporteri erau inca "proaspete", presedintele Consiliului de Administratie al clubului Dinamo, Nicolae Badea, a aruncat bomba: "Vina pentru ca suporterul a intrat pe teren apartine fortelor de ordine care asigura securitatea stadionului. Pentru neindeplinirea sarcinilor vom sista plata serviciilor. Am mai facut acest lucru si la partida cu Steaua". Astfel, din economiile facute cu aceasta ocazie va fi achitata amenda Comisiei de Disciplina, de unde se vede treaba ca, la Dinamo, treaba cu "bagatul mainii in buzunar" a devenit un pericol pentru oficialii clubului.

Totodata, Nicolae Badea a tinut sa precizeze ca intr-un fel condamna comportamentul suporterilor, mai ales ca echipa conducea ostilitatile, iar violenta in tribune nu-si avea rostul. Totusi, este mai usor sa deturnezi atentia catre alt aspect si sa pari in declaratii "miel bland", deoarece in ochii Comisiei de Disciplina esti ca si iertat. De altfel, Dinamo a primit doua avertismente cand, de fapt, normal era ca dupa primul sa joace cu portile inchise o etapa! N-a fost sa fie, ceea ce inseamna ca Doru Viorel Ursu are inca afinitati pentru Ministerul de Interne, fostul patron al echipei, intrucat a indeplinit chiar functia de ministru la un moment dat!

Pedeapsa minima, placere maxima?

Vestea suspendarii terenului a fost primita cu destul calm de conducatorii dinamovisti, care, parca, stiau decizia Comisiei lui Ursu, inainte ca aceasta sa se intruneasca.

Astfel, Constantin Danilescu parea mai ingrijorat daca la o noua abatere ar putea juca in alta localitate! "Sunt convins ca data viitoare o sa ne trimita la 100 kilometri departare sau ne va da trei etape suspendare", a declarat Danilescu.

Aceasta "liniste" isi are originea si in faptul ca partida cu portile inchise va fi cea cu Jiul Petrosani, un meci aproape fara miza si cu un castigator ce se intrevede. Totusi, va fi demn de remarcat faptul daca la o noua abatere Doru Viorel Ursu nu va incepe, din nou, cu avertismentele care, pana acum, au nascut intrebari de genul dilemelor existentiale: Ursu este "caine" sau este inca angajat la Ministerul de Interne? Hazliu, dar parca ceea ce decide Ursu nu are "coada" si nici "cap".

Fanii depun plangeri impotriva jandarmilor

Incidentele petrecute la finalul meciului cu CFR Cluj au fost resimtite pe propria piele de catre o parte din suporterii dinamovisti. Totusi, bataia incasata nu a fost singura razbunare a fortelor de ordine prezente in "Groapa", nu mai putin de 30 de persoane fiind retinute de catre reprezentantii Jandarmeriei Romane si amendate cu sume cuprinse intre doua si trei milioane de lei vechi, in timp ce suporterul intrat pe gazon a fost "ars" cu 5.000.000 ROL.

Sustinatorii "cainilor" nu au stat cu mainile in san. La initiativa galeriei de la Peluza Sud, care s-a intrunit ieri, toti fanii dinamovisti agresati de jandarmi au fost rugati sa isi scoata certificate medico-legale si sa depuna plangeri impotriva Jandarmeriei. "In sfarsit porneste razboiul legal cu Jandarmeria (...) Sper sa se aplice legea, in toata asprimea ei, cu pedepse maxime si fara drept de apel sau suspendare pentru toti golanii in uniforma care se cred deasupra legii", a fost mesajul unuia dintre suporterii "cainilor rosii", in timp ce un altul face o propunere ce ar putea isca si alte scandaluri: "Sa mergem cu totii la meciul cu Jiul si sa cantam din afara stadionului".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.