Biroul Comitetului Executiv al AIBA a decis, miercuri, suspendarea provizorie a Federatiei Romane de Box si trimiterea catre Comisia de Disciplina a forului international pentru analiza a dosarului.
Potrivit forului international, AIBA a fost informata ca Federatia Romana de Box va sustine alegeri pentru desemnarea unui nou presedinte la data de 27 octombrie 2010, pentru a-l inlocui pe presedintele suspendat Rudel Obreja, alegeri care nu au mai avut loc, scrie MEDIAFAX.

"La data de 2 decembrie 2010, AIBA a acordat Federatiei Romane de Box inca doua luni pentru organizarea alegerilor. Totusi alegerile nu au avut loc, iar domnul Obreja continua sa fie presedintele Federatiei Romane de Box, in ciuda suspendarii sale pe termen lung. Astfel, Biroul Comitetului Executiv al AIBA a suspendat temporar Federatia Romana de Box din toate competitiile, ceea ce inseamna ca niciun boxer, antrenor sau oficial nu e autorizat sa ia parte la actiunile AIBA, iar Federatia Romana de Box nu este autorizata sa gazduiasca competitii continentale sau internationale de box pana la alegerea unui nou presedinte, iar o decizie a Comisiei de Disciplina este luata. Suspendarea este cu efect imediat", se arata in comunicatul AIBA.

Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a fost suspendat, in ianuarie 2010, 11 ani de federatia internationala pentru ca nu a respectat o sanctiune anterioara dictata de Comisia de Disciplina a AIBA si pentru ca a prezentat documente falsificate in cursul unei proceduri disciplinare.

Ulterior, Comisia de Apel a Federatiei Internationale de Box Amator (AIBA) a decis, saptamana trecuta, sa reduca suspendarea lui Obreja de la 11 ani la cinci ani.

Rudel Obreja a fost reales, la data de 27 octombrie, in functia de presedinte al Federatiei Romane de Box, in cadrul unei adunari extraordinare convocata dupa ce toti membrii Biroului Federal au demisionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.