International Board (Ifab), organism FIFA care guverneaza legile jocului, a aprobat, sambata, ca la turneul final al Campionatului European din 2012, din Polonia si Ucraina, sa existe arbitri suplimentari, astfel ca meciurile de la competitia europeana vor avea cinci arbitri.

Reuniti sambata, la Newport (Tara Galilor), membrii Ifab au decis ca cinci arbitri sa oficieze la meciurile de la Euro: arbitrul central, cei doi arbitri de linie si doi arbitri suplimentari, care vor sta pe linia din spatele portilor, scrie MEDIAFAX.

Aceasta va fi prima mare competitie internationala care va folosi arbitrajul in cinci, dupa ce acesta a fost deja experimentat in Liga Campionilor si Liga Europa.

In schimb, Ifab a amanat cu un an luarea unui decizii in ceea ce priveste utilizarea tehnologiei pentru ajutorarea arbitrilor in a determina daca mingea a trecut sau nu de linia portii.

Membrii Ifab au explicat ca niciunul dintre cele zece sisteme experimentate pana in prezent nu a fost pe deplin satisfacator si ca testele in acest sens trebuie sa continue.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.