Politia croata a anuntat ca a arestat cinci persoane acuzate ca au incendiat un tren international stationat in gara din Zagreb si ca au batut doi pasageri, suporteri sloveni ai unei echipe sarbe, informeaza AFP.

"Au fost arestate cinci persoane si s-a emis un mandat de arestare pe numele unui alt suspect", a declarat un ofiter de politie. Aproximativ 15 croati au incendiat, in noaptea de vineri spre sambata, un vagon al trenului international care circula pe ruta Ljubljana - Salonic, cu oprire la Zagreb si la Belgrad. Persoanele respective, identificate ca fiind suporteri ai echipei Dinamo Zagreb, au spart geamurile vagonului si au aruncat mai multe petarde in interiorul trenului.

Mai multi pasageri au intrat in panica si au coborat din tren. Doi dintre ei au fost loviti violent cu pumnii, iar o femeie s-a ranit in timp ce incerca sa paraseasca vagonul in flacari. Croatii au explicat ca s-au comportat astfel dupa ce au vazut pe vagon o inscriptie prin care se indica orasul Belgrad ca destinatie. Potrivit presei locale, pasagerii agresati sunt suporteri ai echipei Steaua Rosie si se deplasau la Belgrad pentru a asista, sambata, la derbiul campionatului sarb dintre Steaua Rosie si Partizan Belgrad.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.