Pe legendarul circuit de la Spa Francorchamps, tinarul pilot roman Mihai Marinescu (foto) a luat startul in ultima sa cursa in Formula Renault 1.6, finala Campionatului Belgiei. Nu numai ca a plecat din pole-position, dar a cistigat tot ce se putea, el triumfind in ambele manse, primind doua trofee pentru "Cel mai bun pilot strain" si doua cupe pentru cea mai buna echipa, District Racing.

Vicecampion mondial al Italiei in Formula Renault 1.6, Marinescu a cistigat clar cursa de dimineata disputata pe circuitul taiat prin padurea de la poalele Ardenilor, dar cum regulamentul prevede ca, in a doua cursa, primii sase clasati sa ia startul in ordine inversa, romanul a plecat de pe linia a treia a grilei.

A urmat un recital de depasiri, iar la finalul turului trei Mihai Marinescu se afla deja pe prima pozitie, pe care a pastrat-o pina la final. De acum, pilotul roman va concura in Formula Renault 2.0, cea mai importanta competitie monopost europeana, in care s-au afirmat, printre altii, Fernando Alonso si Kimi Raikkonen.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.