FIFA a donat 50.000 de dolari, constand in echipament sportiv, victimelor inundatiilor. Presedintele UEFA a negat informatiile aparute in presa britanica inainte de suspendarea terenului Stelei

Lennart Johansson, presedintele UEFA, a precizat ca declaratiile aparute in presa engleza conform carora rasismul constituie o problema in Bulgaria si Romania, nu ii apartin. "Nu stiu nimic de acest lucru si nu am influentat decizia de suspendare a terenului Stelei. Va recomand sa cititi in continuare presa engleza", a declarat ironic seful forului continental * Oficialul european a afirmat ca presedintele FRF a convins FIFA si UEFA sa sprijine ridicarea centrului de la Mogosoaia. "Am decis sa colaboram cu FIFA pentru a vedea cum sunt cheltuiti banii, iar acestia au fost intr-adevar destinati scopului pentru care i-am alocat", a spus Johansson.

Costul total al investitiei de la Mogosoaia si Casa Fotbalului a fost de 4,2 milioane de euro, dintre care 40 la suta au fost suportati de UEFA * Intrebat de ce proiectul Mogosoaia a fost realizat cu multa intarziere, spre deosebire de centrul construit in Republica Moldova, Joseph Blatter, presedintele FIFA, a mentionat: "Uneori, proiectele dureaza mai mult in tari mai mari. Romania are 23 de milioane de locuitori, Moldova nu stiu daca are mai mult de un milion-doua. Am vazut cum in Elvetia, o tara mica, a durat trei ani construirea unei simple case".

La eveniment a participat si Mario Lefkaritis, membru in comitetul executiv al UEFA, unul din cei mai buni prieteni ai lui Mircea Sandu * FIFA a donat un voucher in valoare de 50.000 de dolari pentru victimele inundatiilor din Romania. De asemenea, Johansson a precizat ca UEFA va face la randul ei o donatie ce vizeaza construirea unei scoli * Blatter si Johansson au condamnat inca o data politica marilor cluburi care cumpara jucatori, exemplul preferat al presedintelui FIFA fiind Chelsea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.