In Vadu Rosca, apele au lasat in urma lor durere si disperare. Cu 3,5 milioane de euro, Gigi Becali a construit 180 de case si a readus speranta unor oameni ramasi pe drumuri. Aceasta urmeaza sa fie strada principala din "satul Gigi Becali", de o parte si de cealalta a drumului fiind situate cele 180 de case construite, care sint formate fiecare din doua camere mici, un hol si o bucatarie. Aceasta (foto) urmeaza sa fie strada principala din "satul Gigi Becali", de o parte si de cealalta a drumului fiind situate cele 180 de case construite, care sint formate fiecare din doua camere mici, un hol si o bucatarie.

E duminica. E liniste. Apele s-au retras demult, insa satul Vadu Rosca arata ca dupa razboi. Case darimate, mocirla si mormane de moloz in curtea fiecarei gospodarii. In comuna Vulturul, la vreo 300 de metri de soseaua principala, pe un cimp, patronul Stelei, Gigi Becali, a ridicat un adevarat santier. S-a inceput constructia la 180 de case, stabilimente construite doar din banii lui Becali pentru oamenii ramasi pe drumuri.

Imaginile sint cutremuratoare. In dreptul fiecarei case, inca neterminate, se vede un chirpici sau cort in care se adapostesc cei care au ramas fara un acoperis deasupra capului. Afara nu sint mai mult de 4 grade, din gura iese abur, dar oamenii dorm in adaposturi formate doar din scinduri, iar in loc de usa sint puse paturi si folii de plastic. Una dintre familii sta in acelasi adapost cu calul si cu porcul. Dorm 4 persoane de-a latul intr-un singur pat. "Sa-i dea Dumnezeu lui Gigi Becali cit mai multi bani si sa termine mai repede casele, ca o sa vina gerul si aici nu mai putem rezista", spune unul dintre barbati, care trebuie sa-si stringa cei doi fii in brate pentru ca acestora sa nu le fie frig.

O femeie trecuta de 60 de ani are ochii rosii. "Nu mai am lacrimi de cit am putut sa pling. Aveam apa pina la genunchi in curtea casei cind au fost inundatiile, dar sotul meu n-a vrut sa plecam. A doua zi, l-am gasit mort, facuse infarct. Probabil ca imi dadeam si eu sufletul daca nu ar fi existat domnul Gigi Becali. Nu mai aveam nimic, am ramas pe drumuri doar cu hainele de pe mine. Si am venit aici pentru ca ne-a promis dinsul ca ne face case", spune femeia, care sta in pat, imbracata ca la polul Nord.

Afara continua sa ploua marunt. E frig, e vint, e noroi pe jos. Un copil ia o minge si incepe sa se joace pe drumul dintre cele doua rinduri de stabilimente ridicate de patronul Stelei. Mingea de fotbal si casele construite de Gigi Becali sint singurele bucurii care i-au mai ramas dupa retragerea apelor. Restul e disperare.

Becali plateste tot, mai putin scindurile

Cei care vor locui in casele nou construite au spus ca Gigi Becali plateste absolut tot, mai putin un singur lucru: scindurile. "Pentru acestea fiecare avem bon si le vom plati din propriul buzunar. In rest, nu ne costa nimic", spun viitorii locuitori ai caselor ridicate de patronul din Ghencea.

"Sechestrul care mi s-a pus pe avere o fi din cauza ca am facut acele case la Vadu Rosca si sa nu cumva sa mai concurez Guvernul. Ii anunt ceva, o sa ma imprumut si tot o sa le termin de construit"
Gigi Becali

"Ce i s-a intimplat astazi domnului Becali e socant pentru noi si pentru comuna noastra deoarece sinistratii de aici isi puneau mari sperante in domnul Gigi Becali. Ce se va intimpla cu casele care sint aproape terminate?"
Alexandru Mihalcea, primar Vadu Rosca

15.000 de euro este costul unei case construite la Vadu Rosca de patronul Stelei, costul total al celor 180 de case ridicate fiind de peste 3 milioane de euro

Dragomir : "Bodu e mai rau decit KGB-ul"

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, nu crede ca Sebastian Bodu a procedat bine punind sechestru pe averea lui Gigi Becali. "Nu cred ca a facut lucrul asta de capul lui, sigur altcineva e in spatele acestei decizii. Bodu e mai rau decit KGB-istii din 1944 care torturau oamenii", a declarat Dragomir.

Jucatorii Stelei ameninta

Socati de vestea ca lui Gigi Becali i s-a pus sechestru pe avere, jucatorii Stelei au discutat in vestiar, dupa antrenamentul de aseara, posibilitatea de a protesta impotriva acestei decizii. Este posibil ca Radoi si compania sa refuze sa intre pe teren la meciul cu Lens de joi, din Cupa UEFA, sau la derby-ul cu Rapid, de duminica. "Nimic nu este imposibil", a declarat aseara secundul Stefan Stoica, in vreme ce fotbalistii n-au infirmat aceasta varianta.

REACTII CLUBURI

"Eu am preluat aceste datorii si am tot incercat sa mai platesc din ele. Este vorba de 11 miliarde de lei pentru care incercam sa gasim solutii pentru a le achita. Pina la data la care a fixat-o Bodu nu vom putea sa platim decit o parte. Daca reusim sa vindem in iarna asta vreun jucator, vom ajunge la zero cu datoriile"
Alin Simota, patron Jiul Petrosani

"Nu mi se pare normal ce s-a intimplat cu Gigi Becali. Ar trebui o legislatie adecvata pentru sport in general, pentru ca in fotbal banii se impoziteaza de doua ori. Oamenii trebuie atrasi spre sport, nu indepartati. Aceasta decizie mi se pare ca suna putin a razbunare."
Viorel Ilinca, presedinte executiv FC Arges

"Daca situatia sta chiar asa, e chiar foarte grav. Nu vreau sa fac mai multe comentarii pina nu voi avea o imagine mai clara a evenimentelor"
Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui

"Nu comentez sub nici o forma acest subiect"
Dinu Gheorghe, presedinte Rapid

Paunescu: "Nu sint responsabil pentru asta"

Fostul actionar al Stelei in perioada premergatoare preluarii clubului de catre Gigi Becali, Viorel Paunescu, sustine ca "nu stiu nimic despre ceea ce i se intimpla lui Gigi Becali. Eu nu am nici un amestec si nu sint in vreun fel responsabil de datoriile pe care Steaua le are in acest moment. Nu comentez nimic pina nu am toate datele problemei". Sebastian Bodu a sustinut ca "in privinta domnului Viorel Paunescu nu pot face comentarii in acest moment".

Becali poate reactiona in justitie

Conform avocatului Ionel Dragne, asociat al uneia dintre cele mai importante case de avocatura care activeaza in mediul de afaceri romanesc, Musat & Asociatii, "ANAF poate pune sechestru asigurator pe bunurile unui debitor fara sa aiba nevoie de decizia unei instante in acest sens, iar domnul Becali poate contesta aceasta decizie in justitie". Sebastian Bodu a dezvaluit ieri ca desi se obisnuieste ca atunci cind se pune sechestru pe averea unei persoane, sa-i fie blocate si conturile, lui Gigi Becali nu i-a facut asa ceva. "N-avea rost, pentru ca unii oameni nu-si tin banii in conturi, ci in seifuri", a explicat Bodu.

A mai luat Mititelu o "teapa"?

Printre datornicii "fruntasi" se numara si Universitatea Craiova, ajunsa acum in Divizia B. Chiar daca Adrian Mititelu finanteaza echipa din Banie doar din vara, el este obligat acum sa achite debitele in valoare de 2,58 milioane de euro acumulate de Stiinta sub "domniile" lui George Constantin Paunescu ('94-'97), George Ilinca ('97-2000), Gigi Netoiu (2000-2002) si Dinel Staicu (2002-2005). N-ar fi insa pentru prima oara cind Mititelu e "tepuit" de Staicu. In urma cu exact un an, Dinel i-a vindut Universitatea pentru suma de 3 milioane de dolari, dar l-a deposedat de club dupa doar doua zile, fara a-i mai inapoia banii! "Ce sa-i fac daca-i fraier?! I-am dat si eu o 'teapa>>", se lauda atunci Staicu. Acum, Mititelu spune ca societatile care sustin echipa de fotbal nu au nici o legatura cu societatile lui Dinel, astfel ca n-ar avea nici o datorie fata de stat.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.