Dupa ce s-a razboit aproape 5 luni in declaratii cu Sebastian Bodu, Gigi Becali a primit ieri o grea lovitura din partea presedintelui ANAF. Acesta a anuntat ca a dispus sa se puna sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Gigi Becali, inclusiv asupra actiunilor detinute de acesta la Steaua si la alte societati comerciale.

ANAF urmareste recuperarea creantei pe care AF Steaua, societate pe care Gigi Becali a preluat-o de la Viorel Paunescu, o are fata de stat si care este de 11,5 milioane de euro.

Decizia lui Bodu a venit ca urmare a intentiei lui Becali de a-si vinde actiunile de la Steaua catre nepoti. "Actiunea lui nu a fost inscrisa la Registrul Comertului, pe cind decizia noastra a fost. Incepind de azi, el se poate folosi de toate bunurile, dar nu le poate instraina", a explicat Sebastian Bodu.

REACTIA LUI GIGI BECALI

"Bodu e un cretin, locul lui e la gradina zoologica, nu pe strada. Sa se duca la spital sa-si puna par nu sa puna sechestru pe o avere de o jumatate de miliard de dolari"

"Daca ma enervez, ma duc la ANAF, il iau de git pe Bodu si ii zic 'afara cu tine de aici, zdreanto>>. Apoi ma duc singur la Politie sa-mi puna catusele"

"Lumea a apelat la Basescu sa schimbe Romania, dar sint mina in mina toti. Basescu se plimba prin Coreea si noi stam sechestrati de oamenii lui"

"O sa-i fac plingere penala si o sa cer daune de un milion de dolari. Sa fie condamnat penal Bodu asta, pentru ca imi pune in pericol copiii, familia, echipa, jucatorii, partenerii de afaceri, pentru ca acum nu mai am credibilitate"

"Acum nu pot sa mai vind terenuri, deci nu mai am bani. Vor sa ma distruga"

Jandarmii l-au blocat pe Gigi

Gigi Becali a vrut sa discute cu Bodu motivele pentru care averea sa a fost pusa sub sechestru. La intarea in sediul ANAF, Becali a fost oprit de doi politisti: "Nu aveti voie sa treceti de bariera!". "Nu am voie sa intru intr-o institutie publica? Numai cheliosul asta e de vina. Nici macar nu are tupeu sa vorbeasca cu mine", a replicat Becali.

"Platesc sau le pun sechestru"

Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, spune ca 25 octombrie este data limita pina la care toate cluburile trebuie sa-si achite datoriile

- Domnule Bodu, de ce ati inceput aceasta campanie cu Gigi Becali si nu cu un alt club?
- Pentru ca domnul Becali a incercat sa faca acea mutare la Registrul Comertului, iar conform Codului de Procedura Fiscala era datoria noastra sa-l blocam.

- Domnul Becali sustine ca societatea care administreaza Steaua nu are nici o datorie.
- Lucrurile sint simple. Steaua a fost administrata de o societate comerciala care avea mari datorii la bugetul de stat. Pentru a nu le plati, Becali a infiintat o noua societate care a preluat doar palmaresul, insemnele clubului si jucatorii, iar datoriile au ramas pe vechea societate. I s-a pus sechestru pe avere pentru ca a provocat insolvabilitatea vechii societati.

- Este 25 octombrie ultimul termen pina la care cluburile isi pot plati datoriile?
- Stiti ceva? De 15 ani oamenii astia refuza sa-si plateasca datoriile. Ii anunt ca a trecut vremea ministilor care erau luati in deplasari pentru a inchide ochii la nereguli. Bodu aplica legea.

- Nu mai exista posibilitatea sa-si plateasca macar o parte din datorii si sa negociati un plan de reesalonare a sumelor datorate?
- Din 1997 au tot avut posibilitatea sa-si prezinte planurile cu reesalonari. Tot vorbesc pe la televizor ca vor plati, dar n-au dat un leu. Sa vina si sa dea bani, nu sa vorbeasca. Repet pentru toata lumea: 25 octombrie!


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.