Blatter si Johansson au sosit ieri la Bucuresti

Capii fotbalului mondial, Joseph Blatter (presedintele FIFA) si Lennart Johansson (presedintele UEFA), au descins aseara in Romania, pentru a participa la inaugurarea Complexului de la Mogosoaia, realizat de FRF in mare parte cu banii celor doua organisme internationale. Blatter si Johansson au venit in tara noastra pentru a doua oara in ultimii ani, precedenta vizita fiind in august 2002, la inaugurarea "Casei Fotbalului", sediul federatiei ridicat, de asemenea, cu fonduri de la FIFA si UEFA.

Aflat intr-o campanie electorala nedeclarata, deoarece nu si-a anuntat inca oficial candidatura la cel de-al cincilea mandat de presedinte al FRF, Sandu incearca sa caute sprijin extern pentru a redresa imaginea catastrofala pe care o are in tara.

Aceeasi baza, doua serbari

Cel mai nimerit prilej este inaugurarea complexului de la Mogosoaia, acolo unde se vor pregati echipele nationale. Seful FRF a decis sa speculeze la maximum momentul, reusind performanta de a inaugura aceeasi baza de doua ori in interval de nicio luna! Dupa inaugurarea interna, petrecuta acum trei saptamani si la care a participat si Michel Platini, Mircea Sandu a hotarat sa faca o "redeschidere", de data aceasta mai fastuoasa si mai mediatizata. Pentru aceasta a doua inaugurare au fost invitati in Romania capii fotbalului mondial.

Mandrie pe banii altora

Blatter este in relatii bune cu seful federatiei, pe care l-a mai ajutat la ananghie. Johansson, in schimb, nu e chiar amic cu seful FRF, care l-a tradat in ‘98, cand a candidat la sefia FIFA. Suedezul nu putea insa refuza invitatia pentru ca FRF face parte din UEFA, iar o parte din complex s-a realizat cu fondurile forului european. Asa ca lui Mircea Sandu nu-i ramane decat sa se afiseze la brat cu cei doi lideri, mesajul fiind simplu: "Eu sunt tare, ii cunosc pe toti, am relatii, deci sunt de neinlocuit la FRF".

SEJUR DE 20 DE ORE

Sepp Blatter si Lennart Johansson zabovesc in tara noastra mai putin de 20 de ore. Cazati aseara la hotel "Intercontinental", Blatter si Johansson participa in aceasta dimineata la festivitatea de la Mogosoaia, dupa care vor lua pranzul si, putin dupa ora 12.00, vor pleca inapoi, in Elvetia, la bordul avionului particular cu care au venit aseara.
mircea sandu se teme

Vizita "cuplului" de presedinti ai FIFA si UEFA reprezinta, de fapt, contraatacul lui Mircea Sandu la ofensiva declansata de Ionut Lupescu si Gica Popescu, pretendentii la functia sa. Dupa ce s-a lamurit care sunt strategiile rivalilor, Nasul a scos la inaintare artileria grea, inaugurarea internationala a complexului sportiv de la Mogosoaia din aceasta dimineata fiind conceputa ca o lovitura de imagine.

Principala temere a federalilor e ca suporteri ai nationalei, nemultumiti de ratarea calificarii la Mondiale si de prestatia lui Mircea Sandu, sa nu provoace incidente si sa scandeze impotriva sefului FRF exact in momentul descinderii lui Blatter si Johansson! Pentru a preintampina pericolul, Nasul a apelat la serviciile jandarmilor, carora li s-a cerut sa fie prezenti in aceasta dimineata, la ceremonia de la Mogosoaia, cu un dispozitiv sporit de forte.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.