Douazeci si doua de echipe din 13 tari s-au inscris la prima editie a Turului Ciclist al Sibiului, competitie acreditata de Uniunea Ciclista Internationala ce va avea loc in perioada 6 - 10 iulie.

"Turul se va desfasura in cinci etape, care totalizeaza 480 de kilometri , si a fost gandit sa se desfasoare pe trasee care combina segmente de teren plat cu spectaculoase segmente montane si finisuri in catarare. Etapele au urmatoarele caracteristici: o etapa de contratimp pe echipe, o etapa dedicata sprinterilor, doua etape de munte cu sosiri in catarare, una la peste 2.000 de metri, un contratimp individual de patru kilometri in centrul istoric al Sibiului, noua varfuri de categorie A, B, C si Speciala si opt sprinturi intermediare", se arata intr-un comunicat al organizatorilor, potrivit MEDIAFAX.

Turul Ciclist al Sibiului include cea mai inalta etapa din Romania: etapa 5 - sosire la Balea Lac, 2.035 metri altitudine si o etapa care trece prin centrul geografic al Romaniei. Turul a atras atentia prin diversitatea etapelor si a reliefului, prin gradul de dificultate, dar si premiile puse in joc (26.000 de euro si 212 puncte UCI).

Potrivit sursei citate, pana in prezent au confirmat prezenta echipe din Luxemburg, Italia, Bulgaria, Franta, Grecia, Belgia, Ucraina, Serbia, Romania, Ungaria, Polonia, Germania si Turcia.

Turul Ciclist al Sibiului 2011 este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, cu sprijinul Primariei Sibiu si al Consiliului Judetean Sibiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.