Remus Tudor s-a clasat pe locul 20 in Campionatul Mondial de Schi Nordic pentru Juniori, proba de sarituri cu schiurile

Sustinut de OMV, saritorul roman Remus Tudor a obținut un rezultat foarte bun in cadrul Campionatului Mondial de Schi Nordic pentru Juniori, ocupand locul 20 in competitia individuala.

Intrecerea a avut loc pe 28 ianuarie 2011 in Otepaeae, Estonia si a reunit 69 de sportivi din 24 de țari, printre care Austria, Germania, Norvegia, Finlanda, Cehia sau Slovenia.

Remus Tudor, in varsta de 18 ani,s-a clasat pe locul 20, cu un total de 215 puncte si sarituri de 87, respectiv 89 de metri. Sportivul este pregatit de antrenorii Florin Spulber si Wilhelm Grosz.

„Rezultatul inregistrat de Remus Tudor in aceasta competiție de varf confirma eficiența programelor de pregatire tehnica si forma fizica buna a sportivilor din lotul național, a caror evoluție este vizibila de la an la an. Performanța sa este cu atat mai valoroasa cu cat el a concurat impotriva unor sportivi experimentați din țari precum Norvegia, Finlanda, Austria sau Germania. Sunt sigur ca, in anii urmatori, sportivii romani vor continua acest trend ascendent si vor lupta pentru primele locuri in astfel de competiții de nivel ridicat”, a declarat Florin Spulber, antrenorul coordonator al echipei de sarituri cu schiurile a Romaniei

Competitia a fost caștigata de Vladimir Zografski, din Bulgaria, podiumul fiind completat de Stefan Kraft, Austria, și de Kaarel Nurmsalu, Estonia.

Intrecerea s-a desfașurat pe o trambulina cu dimensiunea de 100 de metri (HS100), saritura cea mai lunga fiind de 100 de metri (Stefan Kraft, Austria).

Echipa naționala de sarituri cu schiurile a Romaniei este parte a programului OMV Move & Jump, lansat in 2007 de catre OMV, grupul energetic lider in centura de crestere europeana, alaturi de Federatia Romana de Schi-Biatlon. Obiectivul programului este situarea saritorilor cu schiurile romani in primii zece din lume in urmatorii ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.