Capitala gazduieste in acest weekend, in premiera, o etapa a Campionatului National de Raliuri. O victorie i-ar aduce titlul national lui Bogdan Marisca

Bucurestiul gazduieste in acest weekend, in premiera, o etapa a Campionatului National de Raliuri, a saptea a sezonului 2005. Spectacolul de deschidere a avut loc aseara, in Piata Revolutiei, din acelasi loc fiind dat startul, in aceasta dimineata. Traseul propriu-zis este cuprins azi intre pista Aeroportului Baneasa si Soseaua Pipera-Tunari, iar miine se va alerga pe malurile Argesului, in zona localitatilor Cornetu, Colibasi, Gradistea si Novaci, sosirea fiind programata in jurul orei 13.00 in zona complexului Romexpo.

Acum, cu ocazia Raliului Bucurestiului, revine in campionat Edwin Keleti, editorul-sef al revistei "ProMotor", care il va avea copilot pe Cristi Dicianu, director general al RadioPro. Desi a avut rezultate foarte bune din 2004 (o victorie si doua locuri trei la grupa A2,0), lipsa sponsorilor l-a impiedicat sa ia startul in 2005, in CNR, pina in acest moment. Revenirea este posibila in cadrul echipei BKP Racing Team, alaturi de pilotii Dan Girtofan, George Grigorescu, Adrian Raspopa si Catalin Cismaru. "Vreau sa multumesc BKP Racing pentru incredere", ne-a spus clujeanul, care va concura pe un Renault Clio 2005, in valoare de 65.000 de euro.

Lupta pentru titlul absolut al pilotilor este ceva mai complicata in acest sezon, pentru ca la finalul anului vor fi luate in considerare cele mai bune sase rezultate din opt posibile, astfel ca dupa acest raliu pretendentii la titlul national vor incepe calculele. Bogdan Marisca (OMV Petrom) este cel mai bine plasat in clasamentul general, o noua victorie aducindu-i titlul de campion pentru prima data in cariera chiar la Bucuresti. Pentru a amina deznodamintul titlului pentru ultima etapa, Titi Aur trebuie sa se claseze in fata lui Marisca, la o distanta de doua puncte. La rindul sau, Emanuel Ilina, aflat la 16 puncte distanta de lider, poate reveni in lupta pentru titlu in situatia in care Bogdan nu obtine puncte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.