Steaua n-a mai cistigat de trei ani la Constanta, Rapid - de cinci ani, la Bacau, iar Dinamo joaca impotriva fostei glorii „ros-albe“, dar si „ros-albastre“: Dorinel Munteanu, antrenor-jucator la CFR

Marcat de o noua poticnire a nationalei in drumul spre Mondialul german, fotbalul romanesc se pregateste sa respire din nou pe continent, prin intermediul echipelor de club. Pina la joia europeana, echipele de club traverseaza o noua etapa de campionat, a noua. Fara doar si poate, Steaua, Dinamo si Rapid vor "beneficia" de un real preludiu inaintea meciurilor dificile din Cupa UEFA, in compania echipelor Farul Constanta, CFR Cluj si FCM Bacau.

In plina recosmetizare a compartimentului de conducere, "ros-albastrii" dau o noua proba de foc pe litoral. Liderul la zi al clasamentului joaca sub apasarea traditiei potrivnice in ceea ce priveste rezultatele din compania "marinarilor". Trupa lui Petre Grigoras n-a mai fost invinsa de stelisti pe Stadionul "Gheorghe Hagi" de trei ani.

Dinamo are "virfuri" boante

Nici "ciinii" nu vor fi menajati inaintea duelului cu Heerenven. Miine, in "Groapa", Dinamo se confrunta cu propria legenda, Dorinel Munteanu, trecut acum in tabara ceferistilor clujeni. "Va fi un meci dificil. Nu ma sperie Dorinel Munteanu pentru ca jucam acasa, unde vom avea de partea noastra publicul. Important este sa ne atingem obiectivul, obtinerea celor trei puncte", a contracarat tehnicianul "ciinilor", Ioan Andone. In fata clujenilor, Dinamo sufera in punctele vitale, in avanposturi, acolo unde antrenorul spera ca implanturile sa functioneze la nivel optim. "Sigur, absentele lui Bratu si Niculescu sint foarte importante, dar Dinamo are jucatori capabili sa ii inlocuiasca pe cei doi", considera Andone.

Necula, pina in iarna la FC National

Cea de-a treia euroechipa a Diviziei A, Rapid, pare sa aiba cea mai dificila partida din deplasare. In primul rind, giulestenii vor juca impotriva unui complex al vidului de rezultate inregistrate in ultimii cinci ani la Bacau, impotriva caruia antrenorul Razvan Lucescu alege drept pilda victoria de la Brasov, dupa 11 ani de sterilitate sub Timpa. "Noi ne-am pregatit sa spargem perioada de cinci ani in care Rapidul a pierdut la Bacau, asa cum le-am spus baietilor si inainte de meciul de la Brasov. Dupa 11 ani am cistigat la Brasov, asa am inceput si pregatirea acestui joc", a punctat Lucescu.

In Cotroceni, FC National joaca impotriva unei formatii, FC Arges, doctoranda in obtinerea de puncte din deplasare. Pentru antrenorul interimar Catalin Necula, orice meci devine insa extrem de important, atit timp cit postul sau depinde de rezultatele obtinute. La Tirgu-Jiu, Pandurii incearca sa se razbune pe Sportul, dupa ce, in sezonul 2003/2004, bucurestenii i-au oprit din lupta pentru promovare. In timpul antrenamentelor dinaintea meciului, Emanuel Patrascu a trimis mingea peste gardul care inconjoara terenul si a spart geamurile unei case aflate in apropiere. Pentru a amortiza pagubele, proprietarul a confiscat mingea "pandurilor".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.