De fiecare data cand se vorbeste despre durata mandatului lui Mircea Sandu invariabil se aduce aminte si despre un alt sef de federatie, Nicolae Vieru. "Sandu este in functie de mai bine de 15 ani, fiind depasit doar de Nicoale Vieru de la gimnastica", este propozitia repetata obsesiv de comentatorii sportivi. Cei doi sunt cei mai longevivi presedinti ai unor foruri sportive din Romania. Mircea Sandu - la fotbal, Nicolae Vieru - la gimnastica.

Boss-ul din gimnastica nu pare afectat ca a ramas singur, deocamdata omologul sau din fotbal neanuntandu-si o noua candidatura. "Nu ma intereseaza si nu ma deranjeaza ca raman singur. Acolo este o alta ramura, un alt sport. Stiti ca se spune fotbalul si alte sporturi, ceva in genul Mercedesul si alte masini", sustine Nicolae Vieru. O posibila asemanare cu un dinozaur, singurul ramas de mai bine de 15 ani in sportul romanesc nu il afecteaza pe conducatorul fabricii de medalii: "Presa trebuie sa vanda si din cauza asta ma aseamana cu tot felul de lucruri".

Raspunsul pentru cei care il poreclesc nu se lasa insa asteptat. "Sunt oricum parerile celor care nu se pricep la sport. Cei care au fost scutiti de la educatie fizica toata viata", a declarat Vieru, ajuns - cu o zi inaintea Nationalelor de la Bacau - din Baku, unde a avut loc o sedinta a forului mondial de gimnastica. Un caz asemanator gasim si in handbal. Cristian Gatu, unul dintre cei mai buni handbalisti de pe mapamond, este in functie de mai bine de opt ani la federatia de profil.

Monica Rosu a renuntat

Gimnasta Monica Rosu nu a putut sa-si rezolve problemele de sanatate pana astazi, la debutul Campionatului National de la Bacau, si a renuntat sa concureze pentru o posibila prezenta in lotul pentru Campionatele Mondiale din Australia. Altfel, una dintre campioanele care ar putea primi acceptul din partea federatiei de profil pentru a ajunge la Antipozi, Floarea Leonida, sustine ca e optimista: "Nu vreau sa spun nimic acum decat ca pregatesc o surpriza".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.