Gigi Becali s-a retras din fotbal pentru ca, dupa cum a afirmat el, implicarea sa in politica sa nu mai afecteze clubul Steaua. Totusi, latifundiarul din Pipera va continua sa finanteze gruparea din Bulevardul Ghencea, banii urmand sa ajunga in visteria clubului sub forma de donatii.

Ieri a fost prezentat presei noul presedinte al clubului Steaua. Asa cum se stie de cateva zile, acesta este fosta glorie a "ros-albastrilor" - Marius Lacatus. Latifundiarul din Pipera a explicat de ce a ales ca "Fiara" sa ocupe cea mai importanta functie. "In orice situatie a fost clubul, Marius Lacatus a avut o opinie care nu a incins spiritele. Astfel, el a aratat ca are sange ros-albastru. Poate faceam mutarea asta mai demult, dar am vrut sa ma asigur ca Steaua este un club puternic din punct de vedere juridic si financiar. Mai mult de atat, Marius este simbolul Stelei", a spus fostul presedinte.

Faptul ca Gigi Becali a hotarat sa vanda actiunile pe care le detinea la Steaua a luat prin surprindere pe multi. Aceasta decizie a fost lamurita tot ieri, cand latifundiarul din Pipera a spus ca principalul motiv este atacul politic la care este supus.

"Nimeni nu se poate atinge in momentul asta de Steaua pentru ca este un club curat si din punct de vedere financiar, si din punct de vedere juridic. Iar daca eu, ca persoana fizica, voi dori sa donez bani Stelei, Bodu (n.r. - presedintele ANAF) nu mai poate sa-mi faca nimic. Nu poate sa-mi zica el ce sa fac cu banii mei", a explicat Becali.

O intrebare care probabil e pe buzele tuturor este suma pentru care latifundiarul din Pipera a cedat actiunile de la Steaua. Becali a vandut actiunile rudelor sale care, potrivit spuselor sale, au pus mana de la mana si le-au achizitionat. Fostul presedinte al gruparii din Bulevardul Ghencea nu a dat o cifra exacta, insa a precizat ca suma se situeaza in jurul a 500.000 de euro.

Lacatus: "N-am stat prea mult pe ganduri"

Noul presedinte, Marius Lacatus, a precizat ca acceptat oferta de a veni la Steaua fara a sta prea mult pe ganduri si fara a se gandi vreun moment sa se foloseasca de prerogative pentru a cobori pe banca tehnica. "N-am stat prea mult pe ganduri, chiar daca am spus ca nu-mi place munca de birou. Dar iata ca am ajuns la vorba romanului - niciodata sa nu spui niciodata. Nu va fi usor. Am luat aceasta decizie cu sufletul curat. Nu am luat locul nimanui. Acest post era vacant dupa retragerea lui Gigi Becali. Sunt sigur ca toti vom face in asa fel incat acest club sa devina si mai puternic", a precizat Lacatus.

"Fiara" a declarat, in gluma, ca prima masura pe care o va lua la Steaua va fi cea de la costum, pentru ca toti functionarii de la club au uniforme speciale. "Acum serios vorbind, vreau sa asigur echipei un climat cat mai linistit si lipsit de scandaluri, pentru ca jucatorii si staff-ul tehnic nu trebuie sa se gandeasca decat la fotbal", a comentat Lacatus.

Mihai Stoica, ocupantul postului de manager general, a dezvaluit si modul in care s-a decis ca Lacatus sa devina presedintele Stelei. "M-a sunat Gigi si m-a intrebat daa Lacatus este o solutie buna pentru postul de presedinte. Eu i-am zis ca e supersolutie", a afirmat MM Stoica, mentionand ca, in acest moment, in Ghencea exista o echipa la nivel de conducere foarte buna, dar din care lipsea septarul, care acum a venit.

Totodata, Stoica a trimis un avertisment viitorilor adversari ai Stelei din campionat si din Cupa UEFA. "Daca anul trecut ne-am intors in forta in Europa, acum am intrat in randul marilor cluburi ale lumii. Si Real Madrid si Internationale Milano au in functia de presedinte un fost mare fotbalist, care a aparat culorile acelui club", a afirmat MM.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.